BİR KEZ DAHA DEPREM BÖLGESİNDE

6 Şubat depremlerinden sonra bölgeye sık sık giderek yaşanan sıkıntılar ve yardımların temini konusunda yol göstermeye çalışan Karaca bu kez TBMM adına bölgede inceleme yaptı. Depremzelerle görüştü, konteynır kenti ziyaret etti.

TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile KKTC Meclis Başkanvekili Fazilet Özdenefe, 6 Şubat’ta 9 saat arayla meydana gelen depremin 227’nci gününde deprem bölgesine gitti.İlk olarak Hatay Valiliği, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Hatay Belediyesi’ni ziyaret eden Karaca ve beraberindekiler, daha sonra vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından Defne İlçesi’ne geçen Karaca ile Özdenefe’ye; KKTC Mersin Başkonsolos Yardımcısı Serdar Tayançlı, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara ve önceki dönem milletvekilleri de eşlik etti.

BİR KEZ DAHA DEPREM BÖLGESİNDE

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN KKTC’LİLER UNUTULMADI

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Karaca; “Kıymetli mevkidaşım, KKTC Meclis Başkanvekili Fazilet Özdenefeve Hatay Milletvekillerimizle birlikte; deprem felaketinin 227’nci gününde, yerinde incelemeler yapmak üzere Hatay’dayız.Hatay tarihi Meclis Binası önünde kentte bulunma amacımıza yönelik basın açıklaması gerçekleştirdikten sonra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin iki vatandaşını yitirdiği canlarımız Saray Otel enkazına anısına karanfil bıraktık. Ardından tarihi Ulu Camii’nin restorasyon süreci ile ilgili bilgi aldık” diye konuştu.

BİR KEZ DAHA DEPREM BÖLGESİNDE

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Hatay Valiliği, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Hatay Belediyesi’ni ziyaret ederek depremin ardından hukuki süreç ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını ifade eden Karaca; “Bu acıların bir daha yaşanmaması için doğal afetin felakete dönüşmesinde sorumluluğu bulunanların hukuk önünde hesap vermeleri zaruridir. Yaşanan acıların bir nebze dinmesi, ancak adaletin tecelli etmesi ile mümkün olacaktır.Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

BİR KEZ DAHA DEPREM BÖLGESİNDE

“HATAYIMIZIN DEMOGRAFİK YAPISINI KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Defne İlçesi’nde Orhanlı Tayfur Sökmen Konteyner Kenti'nde yaşayan depremzedeleri ziyaret ettiklerini ifade eden Karaca; “Depremin olduğu ilk günden bu yana, hiç durmadan ve dayanışma içerisinde değerli hemşehrilerimin ihtiyaçlarının giderilerek sorunlarının çözümü için çalışıyoruz.Dayanışma içerisinde medeniyetler şehri, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Şahsi meselem’ dediği Hatayımızı hiç bir ayrım yapmadan tarihi ve kültürel dokusuna uygun, kentin demografik yapısını korumak zorundayız” diye konuştu.

BİR KEZ DAHA DEPREM BÖLGESİNDE