TBMM’DE YENİ YASAMA YILI BAŞLIYOR

TBMM yeni yasama yılına yarın başlıyor. TBMM Başkanvekili Karaca; yeni yasama döneminde emeklilerin açlık sınırı altındaki maaşları, üreticilerinin sıkıntıları, enflasyon ve maliyetlerin düşürülmesi, deprem bölgesindeki sorunların konuşulmasını istedi.

TBMM’de yeni yasama yılı yarın başlıyor. TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca yeni yasama yılında halkın gerçek sorunlarının konuşulması çağrısı yaptı. Karaca, “TBMM’nin milletin sesine kulak vermesi, suni gündemlerle değil, milletin beklentisini karşılayacak gerçek sorunlara ve gerçek gündeme ilişkin çözümlerin konuşulması, çözüm üretilmesi gerekiyor” dedi.

Emeklilerin açlık sınırı altında aldığı maaşların, çiftçilerin kullandığı temel ürünler üzerindeki ÖTV’nin kaldırılarak maliyetin düşürülmesinin, deprem bölgesindeki barınma ve sağlık sorunlarının konuşulmasını isteyen Karaca; “Ekonomik çöküşe çözüm üretilip, milletin yoksullaşmasının önüne geçileceği, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren sorunların dile getirileceği bir yeni dönem olmalıdır” diye konuştu.

TBMM’DE YENİ YASAMA YILI BAŞLIYOR

‘TEKİL VARLIĞIN KURULU DÜZENİ’

Bugün meclisin merkezi bir önem taşımaktan uzak olduğunu belirten Karaca açıklamasında; “Ne yasama pratiğinde ne de temsil geçerliliğinde gerçek ifadesini bulamıyor. Egemenlik yetkisini adlı adınca yansıtamıyor. Tekil varlığın kurulu düzenine geçilmesinden bu yana kurucu felsefenin geleneksel kurumu olmaktan çıkartılması, demokrasinin işletilmesini mümkün kılmaktan uzaklaştırıyor ve hukuk devletinin iflasına yol açıyor. Anın şartlarına, günün rüzgârına göre kanun ve düzen tayin edilmesi, kararın ifasına geçilmesiyle de günümüz Türkiye’si yönetim krizi ile baş başa bırakılamaz. 100 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılına girerken bu yönetim anlayışı sürdürülemez” ifadelerini kullandı.

‘ANAYASAYA UYMAYI ZUL SAYANLAR ANAYASA YAPAMAZ’

Yeni Anayasa tartışmalarına da değinen Karaca açıklamasını şöyle sürdürdü, “Defalarca, yürürlükteki anayasaya sadece sözleriyle değil, eylemleriyle de uymayan, uymayı kendine zul sayanların yeni anayasa yapmaları kabul edilemez. Geçmişte yapılan sözde demokrasi, özgürlük söylemleri ile gerçekleştirdikleri anayasa değişikliklerinin bugün demokrasi ve özgürlükleri hızla örseledikleri bir gerçekliktir. Erkler ayrılığını yok sayarak, yargı kararlarını uygulamayarak, hukuka olan güveni ortadan kaldıracak fiili durumlara meşruiyet kazandırmaya çalışanlar anayasa yapamaz.

Anayasayı ve yasaları uygulamayan, hukukiliği değil keyfiyeti tercih eden bir zihniyetin anayasa yapması kabul edilemez. Anayasa 84. Maddeye rağmen Milletvekilinin hakkını korumayan, siyasi partisi ne olursa olsun Anayasanın uygulanması için gereğini yapmayan, seçilmiş bir milletvekilinin TBMM çatısı yerine cezaevinde bırakılmasına göz yuman bir anlayış anayasa yapamaz”