CHP’Lİ BAŞKAN ÖNSEÇİM İSTEDİ

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, belediye başkan ve meclis üyesi adaylarının belirlenmesinde ön seçim ya da temayül yoklaması yöntemlerinin kullanılmasını istedi. Coşkun, “İlçe yönetimi olarak olmazsa olmazımızdır” dedi.

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. 31 Mart yerel seçimlerinde  merkez yoklaması ile aday belirlenmesi yöntemine karşı olduklarını kaydeden Coşkun; “Yerel seçimlerde aday belirlemeyi, önseçim ya da üye bazında temayül yöntemiyle belirlenmesi, Pamukkale İlçe Başkanı ve Pamukkale İlçe Yönetimi’nin olmazsa olmazıdır. Hiçbir kişi, hiçbir şartla bu tavrımızdan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

‘HERKESİN MORALİ BOZUK’

Aday belirleme yönteminin örgütün moralini doğrudan etkileyeceğini kaydeden Coşkun; “100 yıllık bir kurumun, 370 bin nüfuslu bir ilçede ilçe başkanısınız. Bazı şeyleri kuruma zarar vermeden yapmanız lazım. Aksine bir şey olacak olursa da yine üzerimize düşeni yaparız. Örgütün seçime sinerji ile gitmesinin tek yolu budur. Üyemizin rahatsız olduğu konular sadece seçimi kaybetmiş olmamız değil. Aynı zamanda kendine sorulmadan oluşturulan milletvekilliği listeleridir. Üyeye değer vermemiz gerekiyor. Yoksa bizim sosyal demokrat parti olmamızın ne anlamı kalıyor? Örgütün sinerjisini böyle sağlayabiliriz. Yeni bir seçimden çıktık, herkesin morali bozuk. Bunu, küllerimizden yeniden doğmanın formülü olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ BAŞKAN ÖNSEÇİM İSTEDİ

‘DEĞİŞİMDEN YANAYIM’

Değişim tartışmaları eşliğinde 4-5 Kasım’da gerçekleştirilecek büyük kurultaya ilişkin konuşan Başkan Coşkun; kendisinin de değişimden yana olduğunu ifade etti. Başkan Coşkun; “Bu değişim sadece isim değişikliği değil. Onu da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bizim; tüzüğü, aday belirleme yöntemlerimizi, milletvekilliğinin görev sürelerini, ciddi şekilde gözden geçirmemiz gerekiyor. Yapısal bir reformun ihtiyaç olduğunun genel merkez de farkında. İyi bir tüzük de geliyor. Kişi bazlı değerlendirirseniz ve bunun adı; ‘Değişim’ ise faydalı olacağını düşünüyorum. Önemli olan yapısal reformun olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘PAMUKKALE İLÇESİ KURULDUĞU GÜNDEN BERİ KÖTÜ YÖNETİLİYOR’

İlçenin sorunlarına ilişkin de konuşan Başkan Coşkun; “Pamukkale İlçesi, kurulduğu günden beri kötü yönetiliyor. Çünkü plansız ve programsız yönetiliyor. İlçede; turizm, üniversite var. Zaten esnaflık gelişmiş durumda. Sonucuna bakıldığında turizme dair bir şey yok. İlçede tarım ve hayvancılık, köyden mahalleye dönüşen çok sayıda mahalle var. Tarım ve hayvancılıkla ilgili hiçbir şey yok. Çözülen bir sorun da yok. Pamukkale, ekonominin bütün elementlerinin bulunduğu bir bölge ama hiçbir konuda ciddi bir atılım yok. Pamukkale’de bir anlayışın değişmesine ihtiyaç var. Bunu görmemiz lazım. Kişilerin değişiminden herhangi bir sonuç çıkmadığını biz yaşadık. Şimdi durum öyle değil, hala biz kişileri tartışıyoruz. Sosyal demokrat bir anlayışın Pamukkale’ye egemen olması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

‘TURİSTİ PAMUKKALE’YE SOKAMIYORUZ’

İlçenin turizm sektörünün sorunlarını da dile getiren Başkan Coşkun; “Turizmde özel şirketlerin teşebbüsleriyle balon turizmi başladı. Açıkçası beklenenden daha iyi bir noktaya geldi. Antalya’dan Pamukkale’ye gelip, balona binip, Pamukkale’ye girmeyen turistler var. Biz, Pamukkale’ye gelen turistten Denizli halkının yararlanmadığından şikayet ediyoruz. Pamukkale’deki bütün gelir, Denizli Belediyesi’ne hatta Denizlispor’a aktarılıyordu. Bunu yerel yönetimden kim aldı da Ankara’ya çekti? Günü birlik turistten biraz arınmamız lazım. ‘Turisti konaklamalı getirelim’ diyorduk. Artık turisti Pamukkale’ye sokamıyoruz. Neden? Giriş fiyatları yüzünden. Yerli vatandaş için Müzekart uygulamasıyla pozitif ayrımcılık var ama Pamukkale’ye girişi 700 TL yaparak seyahat acentelerine ciddi bir yük getiriyorsunuz” dedi.

CHP’Lİ BAŞKAN ÖNSEÇİM İSTEDİ

‘ONLARA PAKET SUNMAMIZ LAZIM’

Pamukkale’nin aynı zamanda başka bölgelerle de rekabet içinde olduğunun altını çizen Başkan Coşkun, şunları aktardı: “Bizim onlara bir paket sunmamız lazım. Konaklamayı böyle sağlayabilirsiniz. Pamukkale ile Karahayıt arasına ciddi bir eğlence kültürü getirebilirsiniz. Turistin burada konaklaması için bir gerekçesi olması gerekiyor. Bizim tesisleşmenin önünü açmamız lazım. Onu da yapmıyoruz. Pamukkale’yi besleyen hiçbir damarımıza biz ilaç enjekte edemiyoruz.”

‘SEÇİLDİĞİMİZ GÜNDEN BERİ SAHADAYIZ’

Seçildikleri günden beri sahada olduklarını söyleyen Başkan Coşkun; “Pamukkale’nin tüm mahallelerini tek tek geziyoruz. Biz sahadan tespit ettiğimiz sorunları, bir rapor haline getiriyoruz. Meslek odalarında olduğu gibi komisyona göndereceğiz. Komisyonda ayıklamasını yapıp, projelendirmesini yapacağız. Sorunları tespit edip, ilçenin röntgenini çekiyoruz. Adayımız belli olduğu gün de adayımızın eline bizim ürettiğimiz projeleri de eline vereceğiz. Projelerle vatandaşımızın karşına çıkacağız” diye konuştu.