“DOKUMACILARIMIZ AY SONUNU ZOR GETİRİYOR”

Elektriğe yapılan zamla sarsılan Babadağlı dokumacıların koktukları başına geldi ve 1 Ekim’den geçerli olmak üzere elektriğe yeniden yüzde 20 zam geldi. Babadağlı dokumacıların ay sonunu zor getirdiğini söyleyen Belediye Başkanı Ali Atlı; “Güneş enerjisi santralleri ve kooperatifleşme modeli ile bu maliyetleri bir nebze olsun aşağı çekersek, dokumacılığa katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Denizli'nin dokumacılık merkezlerinden Babadağ'da daha önce elektriğe yapılan zamla sarsılan dokumacıların koktukları başına geldi. 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere sanayi ve ticarethane abonelerinin kullandığı elektriğe yüzde 20 zam yapıldı. Babadağ’ın 4 binin üzerinde dokuma makinesi olan bir ilçe olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ali Atlı; “Nüfusumuza ve coğrafi yapımıza baktığımız zaman, dokumacılık bizim için velinimet değerinde bir sanat. Dokumacılığın en büyük gider kalemleri elektrik maliyetleri ve makinenin yedek parçalarındaki artıştır. Bunların sebebi de enflasyon ve döviz kurlarıdır. Şu anda dokumacılarımız ay sonunu zor getiriyor. Bir zammı daha kaldıracak pozisyonda değiller” diye konuştu.

“DOKUMACILARIMIZ AY SONUNU ZOR GETİRİYOR”

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ VE KOOPERATİFLEŞME MODELİ

Yerel yönetim olarak gider kalemlerinin azalmasına ilişkin bazı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Atlı; “Güneş enerjisi santralleri ve kooperatifleşme modeli ile bu maliyetleri bir nebze olsun aşağı çekersek, dokumacılığa katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Enerji maliyetlerindeki artış, önümüzdeki dönemde de devam edecek gibi görünüyor. Bu da piyasadaki daralmayı ve ticaretin yavaşlamasını beraberinde getiriyor. İnşallah önümüzdeki günler daha iyi olur” şeklinde ifade etti.

“DOKUMACILARIMIZ AY SONUNU ZOR GETİRİYOR”

“DOKUMACILIĞIN DEVAM ETMESİ LAZIM”

Başkan Atlı, şunları kaydetti: “Her zaman dokumacı esnafımızın yanında olmaya, onlara destek olmaya gayret ediyoruz. Dokumacılığın devam etmesi lazım. İlçemizin önümüzdeki dönemlerde çok göç vermemesi ve sosyal yaşamın bozulmaması adına dokumacılığı desteklememiz gerekiyor.”