DENİZLİLİ YILDIZ, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DE TÜRKİYE ADINA KONUŞTU

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, BM Güvenlik Konseyi'nde ‘Yüksek Düzeyli Açık Oturum’a katılarak, düşmanlıkların durdurulmasının acil, koşulsuz ve kalıcı bir ateşkes yoluyla sağlanması gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve önceki dönem AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin meselesi de dahil olmak üzere Orta Doğu'daki duruma ilişkin ‘Yüksek Düzeyli Açık Oturum’a katıldı. Oturumda Türkiye adına konuşan Bakan Yardımcısı Yıldız, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana öldürdüğü çocuk sayısının 2 bine yaklaştığını ifade etti.

“ACİL, KOŞULSUZ VE KALICI ATEŞKES SAĞLANMALI”

Çatışmanın bölgeye ve ötesine yayılmasını engellemek için acilen harekete geçilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Yardımcısı Yıldız, düşmanlıkların durdurulmasının acil, koşulsuz ve kalıcı bir ateşkes yoluyla sağlanması gerektiğini vurguladı.

DENİZLİLİ YILDIZ, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DE TÜRKİYE ADINA KONUŞTU

“İNSANİ YARDIM SEVKİYATI GÜVENCE ALTINA ALINMALI”

Gazze'ye kesintisiz insani yardım sevkiyatının güvence altına alınması gerektiğini belirten Yıldız, yardım akışının aciliyetinin altını çizdi. Ahmet Yıldız; İsrail ve Filistin'in, Doğu Kudüs'ün Filistin Devleti'nin başkenti olduğu, güvenli ve 1967 öncesi sınırlar içinde yan yana yaşayan iki devletli bir çözüm üzerinde anlaşmak üzere bir araya getirilmesi gerektiğinin bir kez daha altını çizdi.

DENİZLİLİ YILDIZ, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DE TÜRKİYE ADINA KONUŞTU