CHP'Li BAŞKAN ADAYI, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

31 Mart yerel seçimlerinde Çivril’de belediye başkan aday adaylığını duyuran CHP’li Ömer Köseoğlu, “Saha çalışmalarımız faydadan çok partiye güvensizlik yaratıyor. Kendi içinde bölünmüşler algısı oluşuyor. Bu nedenle aday adaylığından çekiliyorum” açıklaması yaptı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi, CHP Çivril ilçe teşkilatında ilk aday adaylık açıklamasını yapan Ömer Köseoğlu, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Çivril belediye başkan aday adayı Köseoğlu, kararını sosyal medya paylaşımıyla duyurdu. Açıklamasında; “Bazen sadece bir okur olarak izledim, bazen aktif mücadele içinde oldum.Gerilere bir bakınca hep emekten yana,fırsat eşitliğini savunan, barışın,özgürlüğün yanında olan,sömürüye ve zulme karşı olan bir çizgiden hiç ayrılmadığımı görüyorum. Yarım asırdır onca yaşanılan olaylarda hiç yalpalamadığımı da düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“MERKEZ YOKLAMA İLE BELİRLENECEK ADAYLIĞI KABUL ETMEYECEĞİM”

Son yıllarda parti yönetimlerinde bulunduğunu ifade eden Köseoğlu, “Belediye Başkan adayı oldum ve gene önümüzdeki seçimlerde aday adaylığımı gerek yerel basında gerek sosyal medyada duyurmuştum.Demokrasiye olan inancımdan, sadece ön seçim ya da ilçede yapılacak geniş kapsamlı bir anket sonucuna göre adaylığa devam edecektim.Merkez yoklama ile belirlenecek bir adaylığı kabul etmeyeceğimi ve çekileceğimi defalarca yazdım.Hiç bir zaman bir başkasının şemsiyesi, koruması altında siyaset yapmadım, yapmam da. Sadece sağduyuya, güvene, samimiyete önem veririm. Çevremdekileri ‘Değerli’ hissetmek ve onların gözünde de ‘Saygın’ olmak isterim” şeklinde ifade etti.

CHP'Li BAŞKAN ADAYI, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

“ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM”

Yerel seçimlere 4 kaldığının altını çizen Köseoğlu; “Partimde hala bir kıpırdanma yok. Aday adayları olarak sahada çalışmalarımız, sanırım faydadan ziyade kamuoyunda partiye karşı ‘Güvensizlik’ yaratıyor. Aday belirleyememek, ‘Kendi içlerinde bölünmüşler’ algısını güçlendiriyor. Ben, sürece partim adına katkı yaparak adaylıktan çekiliyorum. Hayatımın başında olduğu gibi bir ‘Okur’ olarak siyasete devam edeceğim. Bu kararı arkadaşlarla beraber aldığımı, onların da talebinin bu olduğunu belirtmek isterim” dedi.