KOCADERE PROJESİNİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

TOKİ mağdurlarıyla bir buçuk ay önce bir araya gelen Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, TBMM’de soru önergesinde bulunmuştu. Yeniköy etabının Kocadere projesiyle birleştirildiğini belirten Milletvekili Ün, bin konutun tek projede yapılacağını ve çalışmaların başladığını söyledi.

Pamukkale İlçesi’ne bağlı Kocadere ve Yeniköy Mahallesi’ndeki TOKİ mağdurlarıyla bir buçuk ay önce bir araya gelen Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, hak sahiplerinin mağduriyetleri hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’de soru önergesi vermişti. Konutların teslim edilmemesi ve bilgi eksikliği konularında TOKİ yetkilileriyle görüşmeler başlatan Milletvekili Ün, Kocadere Muhtarı Abdi Cebe ile muhtarlıkta görüşerek, TOKİ çalışmasının tam olarak nerede başlatıldığını tespit etti. Bölgede açıklamalarda bulunan Ün, “Bin konutluk Yeniköy projesinin iptal edildiği ve onun Kocadere Mahallesi ile birleştirildiğini yetkililerden öğrenmiş olduk. Yaklaşık bin- bin 500 konutluk bir yeni Kocadere projesinin etabının başlamasını o günden itibaren bekliyorduk” diye konuştu.

“İNŞAATIN HIZLICA BAŞLAYACAĞI KONUSUNDA BILGI VERDİLER”

Kocadere’nin ilk etabının başladığı Denizli-Aydın otoyolunun yanındaki bölgeyi gösteren Milletvekili Ün, “Kocadere etabında vinçler çalışmaya başlamış. TOKİ Başkanlığı da konunun takipçisi olduklarını söyledi. İnşaatın hızlıca başlayacağı konusunda bilgi verdiler. Biz şuan sadece vinçlerin çalışma başlattığını görüyoruz. En azından bir hareket olduğunu çalışmanın başladığını söyleyebiliriz” şeklinde ifade etti.

KOCADERE PROJESİNİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

“KONUNUN TAKİPÇİSİYİM”

Ailelerin evlerine yerleşene kadar konuyla ilgilenmeye devam edeceğini bildiren Milletvekili Ün, “TOKİ tarafından verilen bilgide Kocadere’nin ilk etabında 393 konutun, bir cami ve okulun teslim edileceği, inşaat çalışmasının başlayacağı bildirildi. Diğerleriyle alakalı henüz bir projeksiyon önümüzde değil. Onların ihaleleri ne zaman? Hangi süreçte yapılacak? Açıkçası bu henüz net değil. Ben o günden itibaren hemen her hafta TOKİ Başkanlığı’yla görüşüyorum. Mağduriyetin giderilmesi noktasında sürekli irtibatta oluyoruz. Denizli milletvekili olarak mağdurlarımızın, ailelerimizin konutlarına yerleşeceği güne kadar da konunun takipçisi olacağımı bildirmek istiyorum. Gelişmelerden yine hem kamuoyumuzu hem de mağdur ailelerimizi haberdar edeceğiz” dedi.