CHP’DE ADAY ENFLASYONU

CHP’de yerel seçimlerde adaylık başvuruları beklenenin üzerinde sayılara ulaştı. Büyükşehir için Denizli il örgütüne Uğur Tatar başvuru yaparken genel merkeze de başvuruların gerçekleştiği ileri sürüldü. Merkezefendi’de Doğan tek aday oldu, Pamukkale’ye 5 talipli çıktı.

CHP'de 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim için aday adaylarının başvuruları sona erdi. Daha önce 28 Kasım olarak açıklanan süre, MYK kararıyla 5 Aralık'a kadar uzatılırken belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı için il ve ilçe başkanlıklarına yapılan başvurular tamamlandı.

GENEL MERKEZE BAŞVURDULAR

Denizli’de büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için il örgütüne tek başvuru Mehmet Uğur Tatar’dan geldi. Fakat partide en az iki ismin büyükşehir için genel merkeze başvuru yaptıkları ileri sürüldü. Diğer yandan Merkezefendi’de belediye başkanı Şeniz Doğan’ın dışında başvuru gerçekleşmedi. Dğer ilçelerde müracaatlarda yoğunluk oldu.

PAMUKKALE'DE YOĞUNLUK VAR

Aday yoğunluğunun olduğu Pamukkale ilçesinde CHP'den Belediye Başkan aday adaylığı için partiye başvuran isimler Ali Kurt, Arda Arpacı, Gökhan Çankır, İlhan Özcan ve Şükrü Sezen oldu. Pamukkale ilçesinde belediye meclis üyesi adaylığı için de 50'ye yakın ismin başvuru yaptığı öğrenildi.

CHP'nin başvuru yoğunluğu yaşadığı ilçelerden biri de Acıpayam oldu. Acıpayam'da CHP'den Belediye Başkan aday adaylığı için Emrah Karan, Levent Yıldırım, Nadi Kılınçarslan başvuruda bulundu.

Çivril'de CHP'den Belediye Başkan aday adaylığı için Semih Dere, Necdet Bardan, Kemal Aslan ve Can Ozan başvuru yaparken, belediye meclis üyesi aday adayı olarak da 22 kişinin müracaatta bulunduğu öğrenildi.