DEVRİM ŞEHİTLERİ ONURUMUZDUR

TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Asteğmen şehit Fehmi Kubilay ve arkadaşlarının katledilişinin 93. Yıldönümünde yaptığı açıklamada; “Devrim şehitleri onurumuzdur” dedi.

TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, şehit Fehmi Kubilay’ın 93’ncü ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Karaca açıklamasında; devrim şehitlerini saygı ile andıklarını belirtti, cumhuriyet kazanımlarını yok etmeye çalışanların karanlık zihniyetlerini ortaya koymak için fırsat kolladıklarını savundu.

Karaca açıklamasında; “Cumhuriyetimizin 100. Yılında, bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu birer yurttaşı olarak şehit Kubilay'ların yolunda, devrimlerimizin aydınlattığı yolda bıkmadan, yılmadan, yorulmadan ilerliyoruz. Toplumsal çürümenin mimarı, laiklik ve demokrasiyi hazmedemeyen bir siyasi iktidarın yol açtığı toplumsal kutuplaşmanın sonlandırılması için 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizin kritik dönüm noktalarında yaşanan katliamlardan ders alarak toplumsal dayanışmayı inşaadan yana tarafız. Devrim şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Şehit asteğmen Kubilay ve devrim şehitleri onurumuz, laik Cumhuriyet yolumuzdur” ifadelerini kullandı.