CUMHUR İTTİFAKI ANLAŞTI

AK Parti ve MHP yerel seçimlere ilişkin anlaşma sağladı. 30 büyükşehirden 28’inde AK Parti 2’sinde ise MHP aday çıkaracak. Denizli’de büyükşehir adaylığında sürpriz yaşanmadı fakat 4 ilçe için son karar henüz açıklanmadı.

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi yerel seçimlere ilişkin işbirliği konusunda anlaşmaya vardı. Aralarında Denizli’nin de yer aldığı 30 büyükşehrin 28’inde Ak Parti aday çıkaracak iki büyükşehirde ise MHP aday çıkaracak.

Varılan mutabakat sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız; “30 büyükşehirin 28'inde AK Parti, 2'sinde ise MHP aday çıkaracak" dedi. Yıldız kararların karşılıklı anlayış, iyi niyet ve uyum içinde alındığını kaydetti.

DENİZLİ’DE 4 İLÇE ORTADA

Büyükşehir ile birlikte 20 belediyenin bulunduğu Denizli’de adaylıkların nasıl şekilleneceği de merakla bekleniyor. Çal ve Buldan’da MHP’li mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmesine kesin gözle bakılıyor. İttifak çerçevesinde Bozkurt, Serinhisar, Babadağ ve Kale’de MHP adaylıklarının ağır bastığı kulislerde konuşuluyor. Kulislerde MHP’nin daha önce belediye başkanı çıkardığı ilçelerde adaylıkları talep ettiği konuşuluyor.