ÇAVUŞOĞLU’NA ‘KARAOĞLAN’ BENZETMESİ

CHP Parti Meclisi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun aday gösterildiği duyuruldu. Adaylık açıklanmasının ardından CHP İl Başkanlığı ile bazı partililer, Çavuşoğlu’na Türk siyaset tarihinin önemli isimlerinden biri olan Bülent Ecevit’in lakabı olan ‘Karaoğlan’ benzetmesinde bulundu.

CHP Parti Meclisi dün bazı il ve ilçe merkezlerinde belediye başkan adaylıklarını belirlemek üzere toplantı gerçekleştirdi.Geç saatlere kadar süren toplantıdan ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun aday gösterildiği duyuruldu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çavuşoğlu, “Genel Başkanımız Özgür Özel’in önderliğinde Parti Meclisimizin takdiri ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adayım. Öncelikle Genel Başkanım Özgür Özel’e, Parti Meclisimize ve çok değerli örgütümüze teşekkürü borç bilirim.

Şimdi Denizlimiz için yeni bir başlangıç yapma zamanıdır. Denizli’de değişimi başlatma tüm Denizli’yi derman belediyecilikle buluşturma zamanıdır. Denizlimizi ülkemiz ekonomisinde ,turizmde ve refah düzeyinde hak ettiği yere getirmek,yaşanabilecek bir şehir yapmak,sosyal belediyecilikle tanıştırmak için göreve hazırım. Bu yolu tüm Denizlili hemşehrilerimle beraber dayanışma ve sevgi ile yürüyerek 1 Nisan sabahı Denizli’ye derman belediyeciliği getireceğiz” dedi.

ÇAVUŞOĞLU’NA ‘KARAOĞLAN’ BENZETMESİ

‘KARAOĞLAN’ BENZETMESİ DİKKAT ÇEKTİ

Çavuşoğlu’nun adaylığının hemen ardından CHP İl Başkanlığı'nın, sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada; “Parti Meclisimizin takdiriyle Denizli’nin umudu önceki dönem il başkanımız, örgütümüzün öz evladı Bülent Nuri Çavuşoğlu Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olmuştur. Tüm Denizli’yi 1 Nisan sabahı derman belediyecilikle buluşturmak için yolumuz açık olsun” denildi. Açıklamada kullanılan broşürde ise önce CHP Genel Başkanı olan ardından da yıllarca Demokratik Sol Parti’nin kuruculuğu ile Genel Başkanlığı görevini yürüten Bülent Ecevit’in lakabı olan ‘Karaoğlan’ benzetmesinde bulundu. Çavuşoğlu’nun adalığının açıklanmasının hemen ardından bazı partililer de bu benzetmeyi kullandı. Peki Bülent Ecevit, 'Karaoğlan' lakabını nasıl aldı?

ÇAVUŞOĞLU’NA ‘KARAOĞLAN’ BENZETMESİ

ECEVİT'E 'KARAOĞLAN' LAKABI, KARS'TA VERİLDİ

Türk siyaset tarihine damga vuran Bülent Ecevit; 4 kez Başbakanlık, Bakanlık ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ecevit, Türkiye zor günlerden geçtiği o dönemde ortaya çıktı. 1972 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı görevine getirilen Ecevit, genel başkan olmasının ardından ilk ziyaretini Kars'ın Susuz İlçesi’ne gerçekleştirdi. Gazeteci Barış Yarkadaş’ın babaannesi Şehzade Şahin'in Ecevit'e sarılarak; “Bizi bu kara günlerden kurtar Karaoğlan” dedi. Olay, ertesi gün gazetelerde “Bir kadın, Ecevit'e Karaoğlan dedi ve boynuna sarıldı' diye yazdı. Ecevit, o günden bu yana ‘Karaoğlan’ lakabıyla anıldı.