ADAY SAYISI 3 BİNİ GEÇTİ

Siyaset yerel seçimlere kilitlendi. Açıklanmayan belediye başkan adayları ve açıklanan tartışmalı isimler gündemi meşgul etti ama asıl yarış gözden kaçtı. Denizli’de 624 mahallede 3 binin üzerinde muhtar adayı, seçmeni ikna etmek için büyük bir yarış içine girdi.

Türkiye 31 Mart’ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Seçimlerine kilitlendi. Siyasetin bir numaralı gündemi seçimler, adayların belirlenmesi ve meclis üyesi listeleri olmayı sürdürüyor. Denizli’de 31 Mart günü vatandaşlar büyükşehir belediye başkanı, 19 ilçe belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adaylarını belirleyecek. Fakat pek gündeme gelmese de seçimlerden gözden kaçan bir yarış daha var…

ADAY SAYISI 3 BİNİ GEÇTİ

MUHTAR ADAYI PATLAMASI

31 Mart Pazar günü aynı zamanda muhtarlar da belli olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği önem ve muhtarların özlük haklarının iyileşmesi nedeniyle Denizli’de muhtar adayı patlaması yaşandı. Türkiye Muhtarlar Derneği Denizli Şubesi Başkanı aynı zamanda Merkezefendi İlçesi Kayalar Mahalle Muhtarı Osman Yüreci, 624 mahallesi bulunan Denizli’de 3 binin üzerinde muhtar adayının olduğunu ifade etti. Muhtarlık maaşının asgari ücrete eşitlendiğini hatırlatan Yüreci, Kayalar Mahallesi’nde kendisiyle birlikte 5 adayın 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde yarışacağını söyledi.

İLGİNÇ KAMPANYALAR DİKKAT ÇEKİYOR

Seçmeni ikna etmek isteyen muhtarlar ilginç yöntemlere başvuruyor. Denizli’de çok sayıda kadın ve genç muhtarlık için adaylığını koydu. Bu isimlerden biri de Serinhisar’da Yenice Mahallesi muhtar adayı Murat Çetin… Çetin’in ‘Hizmet için değil, para için adayım’ ironisi bütün Türkiye’nin dikkatini çekmeyi başardı. Çetin ile birlikte aynı mahalle için 9 isim daha yarışacak. Bazı küçük merkezlerde aday sayıları sınırlı olsa da büyük mahallelerde seçmenleri çok sayıda seçenek bekliyor.

ADAY SAYISI 3 BİNİ GEÇTİ