PARTİSİNİN ADAY LİSTESİNİ TESLİM ETTİ, BAŞKA PARTİDEN ADAY OLDU

Çivril’de iki partinin de karışmasına neden olan garip bir olay yaşandı. Kendi partisinin meclis üyesi aday listesini ilçe seçim kuruluna teslim eden ilçe başkanının bir başka partiden ikinci sıra adayı olduğu ortaya çıktı.

YSK’nın belirlediği seçim takvimine göre siyasi partiler aday listelerini 20 Şubat’ta seçim kurullarına teslim etti. Denizli’nin pek çok ilçesinde özellikle belediye meclis üyelerinin belirlenmesi ve sıralamasına ilişkin görüş farklılıkları öne çıktı.

Çivril’de ise bu konu bir adım öteye taşındı. İddialara göre İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı Koray Eren, 20 Şubat günü partisinin meclis üyesi adayları listesini ilçe seçim kuruluna teslim etti.

KENDİ PARTİSİNDEN DEĞİL, CHP’DEN ADAY OLDU

Belediye başkan adayının belirlenmesi sürecini sıkıntılı geçiren CHP’de ise benzer bir sorun meclis üyeliklerinde de yaşandı. Kemal Aslan’ı aday olarak duyuran daha sonra belediye meclis üyeleri ile yaşadığı tartışma sonrası adaylığını çekerek Semih Dere’yi aday gösteren CHP, meclis üyesi listelerinde de ikinci sırayı İYİ Parti İlçe Başkanı Koray Eren’e ayırdı. Bu durum hem İYİ Parti hem de CHP’de tepkilere neden oldu.

Eren’in aday listesinde yer almasından sonra telefonlarını kapattığı ileri sürüldü. İYİ Parti İl Başkanı Nihan Cihan Özden ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün ilçe başkanına ulaşamadıkları iddia edildi.

PARTİSİNİN ADAY LİSTESİNİ TESLİM ETTİ, BAŞKA PARTİDEN ADAY OLDU

‘GECE 2’DE İSTİFA ETTİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ’

Eren’in CHP listelerinden adaylığının kesinleşmesinden sonra gece yarısı saat 02:00’de internet üzerinden partisinden istifa ettiği de ileri sürüldü. Diğer yandan İYİ Parti il yönetiminin süreci gözlemlediği, listelerin kesinleşmesi öncesinde adım atacağı öğrenildi.

CHP DE KARIŞTI

Eren’in CHP listelerinde yer alması, meclis üyelerinin ayrıca sıralaması tepkileri de beraberinde getirdi. Çok sayıda adayın sıralamaya karşı olduğunu ilçe yönetimine bildirdiği, çekilmeyi düşündüğü de ileri sürüldü.

CHP’nin ilçe seçim kuruluna sunduğu Çivril belediye meclis üyesi aday listesi sırasıyla şu isimlerden oluştu: Mehmet Ali Şahan, Koray Eren, Nuri Özen, Mustafa Altıntaş, Ersan Özgür, İhsan Caran, Selçuk Kaplan, Önder Karabulut, Sinan Genç, Orhan Aktaş, Adem Alan, Kamile Cengiz, Tünay Yazıcı, Bahattin Akbalık, Gülsüm Güllü, Halil İbrahim Oturak, Bayram Çelebi, Sevinç Kılıç, Ziya Kaplan, Halil İbrahim Barut, Seçim Şahan ve Mesut Kalender