25 BİN KONUT PROJESİNE O ARSALARDA VİDEO ÇEKTİ

Denizli’de evli çiftlere 25 bin ücretsiz konut vereceği vaadinde bulunan İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk, projesine ilişkin detayları bir video çekerek takipçilerine duyurdu.

İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk, Denizli’de evi olmayan nikâhlı çiftlere 30 yıl satmamak şerhi ile 25 bin konut dağıtacağı projesini kamuoyuna açıkladı. Büyük yankı bulan projenin detaylarını takipçilerine sosyal medya platformu X’den yayınladığı bir video ile duyurdu.

Öztürk videoyu ise Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bir süre önce satışını gerçekleştirdiği Çakmak’taki arsada çekti. Dönemin belediye başkanı Ali Marım tarafından hazineden satın alınan arsa dar gelirli vatandaşlara sosyal konut yapılması için ayrılmıştı. 1998 yılında alınan 2 milyon metrekarelik alanın yaklaşık 425 bin metrekarelik bölümünde imar uygulamasına gidilmiş, kat artırımı gerçekleşmişti.

‘TÜM AİLELERİ EV SAHİBİ YAPACAĞIZ’

Öztürk videoda ise şu ifadeleri kullandı: “Denizli’de evi olmayan tüm aileleri ev sahibi yapmaya geliyoruz… İYİ Parti belediyeciliğimizde, ailelerin huzur ve refahını sağlamak maksadıyla yoksulluğun neden olduğu konut edinme ve barınma ihtiyacı temel önceliğimiz olacaktır.

Sosyal belediyecilik anlayışımızla, Denizli’de tam 25 bin aileye, bedava hiçbir bedel almadan ev dağıtacağız.

Nasıl mı? Size anlatayım…

Öncelikle büyükşehir belediyesinin görevlerinden biri arsa üretmektir. İmar uygulamaları ile bunu yapar. 

Örneğin bu bulunduğumuz alan. Bu bulunduğumuz alanda tam 430 dönümlük sosyal konut alanı vardı.  Ve bu 430 dönümlük sosyal konut alanına tam 6 bin 700 adet 2+1 daire sığıyordu ama satıldı.

Biz de ihtiyaca göre başta merkezde olmak üzere her ilçemizde imar uygulamaları yaparak arsa üreteceğiz. Ürettiğimiz arsalarda belediye iştiraki veya müteahhitler vasıtasıyla kat karşılığı anlaşarak belediyemize inşaat maliyeti yükü olmaksızın yaptığımız daireleri, evli olan evi olmayan tüm ailelere bedelsiz dağıtacağız. Evlerin tapusunu ise 30 satılamamak şerhi ile kadınlarımızın üzerine vereceğiz”