BAHÇELİ, YENİDEN MHP GENEL BAŞKANI SEÇİLDİ

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 14. Olağan Büyük Kurultayında, Devlet Bahçeli, oylamaya katılan 1295 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 14. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. "Ülke İçin Var Olduk Bir Ülküye Yar Olduk", "Ülkeye Sevda, Ülküye Yemin", "Bir ülkü bir ömürden uzun her sevdadan büyük", "Devir artık Türk devridir",  "Cumhur bizim Türkiye hepimizin" yazılı afişler yer aldığı  salondaki platformda dev ekrandan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in fotoğrafları ve partinin genel merkez binası yansıtıldı.

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açılış konuşmasının ardından, delegelerin önerisi üzerine Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya oy birliği ile seçildi.  Siyasi partilerden de üst düzey katılımın olduğu kurultaya, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir, İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ile parti temsilcileri ve milletvekilleri katıldı.

Bahçeli, kurultayda yaptığı konuşmada,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart seçimlerine ilişkin, "Benim için son seçimim" yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak, "Geçenlerde basından öğrendiğim kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bir konuşması, özellikle sol cenahlarda büyük bir iştah ve tahrik unsuru olarak kabul edilmiştir. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'a diyorum; 'Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Bunun için Cumhur İttifakı olarak yanındayız. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz." dedi.

 Kurultayda, partinin üst kurul delegeleri, kurulan 15 sandıkta genel başkanlık seçimi için oy kullandı. Oy sayımının tamamlanmasının ardından Divan Başkanı Mevlüt Karakaya, oylamaya 1295 delegenin katıldığını belirterek, Bahçeli'nin tüm delegelerin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildiğini duyurdu. Kurultaya tek aday olarak giren MHP Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, 11. kez genel başkan seçildi.

Öte yandan kurultay öncesi MHP'den yapılan açıklamada, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı öncesi omuz burkulması sonucu kolundan ufak bir rahatsızlık geçirdiği bildirildi.

mehmet ali yılmaz

DENİZLİ İL BAŞKANI YILMAZ ÖZEL HEYETTE

Denizli'den MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ile diğer üst kurul delegeleri de kurultaya katıldılar. MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin talimatları ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın başkanlığındaki 5 kişilik heyetle kurultay öncesi Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirdi, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti.