MERKEZEFENDİ’YE DEMOKRASİ YERLEŞKESİ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yeni dönemde demokrasi kültürü geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla sivil toplum örgütlerinin katılımını güçlendirmeyi sağlayacak Demokrasi Dernekler Yerleşkesi kuracaklarını kaydetti.

Merkezefendi Belediye Başkanı ve CHP Adayı Şeniz Doğan yeni projesini açıkladı. Kentte demokrasi kültürünün gelişmesini sağlamak amacıyla sivil toplum örgütlerinin toplanacağı Demokrasi Dernekler Yerleşkesi oluşturacağını duyurdu. Tapu Müdürlüğü binasının yanında yer alacak tesisin bin 742 metrekare olacağı, dernek ofislerinin yanı sıra eğitim, seminer ve toplantı alanları barındıracağını kaydetti, teknolojik altyapıya sahip olacağını söyledi.

MERKEZEFENDİ’YE DEMOKRASİ YERLEŞKESİ

“MODERN VE İŞLEVSEL BİR KOMPLEKS GELİYOR”

Sivil toplumun etkin bir şekilde desteklenmesi ve demokrasiyi güçlendirici faaliyetlerin yaygınlaştırılması gerektiğini savunan Şeniz Doğan, “Çok önemli, vizyon bir proje. İnanıyorum ve biliyorum ki bir toplum ancak ve ancak demokrasiyle gelişir. Bunun için önünün açılması gereken en önemli yapılanmalar da meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve derneklerdir. Bu dönemde onları bir araya toplayarak, beraberce iş birliği yapabilecekleri, ortak kaynakları birlikte kullanabilecekleri bir kompleks açıyoruz” ifadelerini kullandı.