YASİN ÖZTÜRK AÇIKLADI: İNCİLİPINAR PARKI BOTANİK BAHÇESİ OLACAK

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk, İncilipınar Parkı’nı botanik bahçesine dönüştüreceklerini ve Denizli’ye tramvay sistemi getireceklerini kaydetti.

‘Her şey daha güzel bir Denizli için…’ şiarıyla yola çıktıklarını belirten İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk, kenti daha yaşanabilir kılmak için çaba sarf edeceklerinin altını çizdi. Öztürk, İncilipınar Parkı’nı botanik bahçesine dönüştürme ve kente tramvay sistemi getirme sözü verdi.

İncilipınar’da kuracakları batanik parkta farklı bitki popülasyonlarının bir arada olduğu, her
yaştan insana hitap edebilecek ve insanların doğayı daha yakından tanımasına olanak sağlayacak bir ortam olacağını belirterek; “Ege’nin en büyük botanik parkını Denizli’ye kazandıracağız. Vilayetten başlayıp şu an ki İncilipınar Parkı’na kadar olan caddede, canlılığıartırmak amacıyla ‘Nostaljik Tramvayı’ halkın hizmetine en kısa zamanda sunacağız” dedi.

Öztürk, “Önceliğimiz insan için tasarlanmış bir şehir inşa etmek.Yeterli ve nitelikli yaya yolları olan, kaldırımları, meydanları, yeşil alanları birbiriyle uyumlu, erişilebilirlik standartlarına uygun, yürüme mesafelerinin gözetildiği, güvenli ve kolay yaya ulaşımının sağlandığı, otomobil yerine bisiklet ve toplu taşıma araçlarının tercih edildiği, yapıların insanlar için kullanışlı, estetik ve konforlu olduğu bir Denizlihayal değil, istemek ve çok çalışmak yeterli” ifadelerini kullandı.