SARAYKÖY’DE ÜRETİCİYE DESTEK SÜRECEK

Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş yeni dönemde üç yeni baraj göleti projesi ile tarımsal sulamaya önemli ölçüde katkı sağlayarak, üretimin artırılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Sarayköy Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan adayı Ahmet Necati Özbaş üreticilere yönelik destek ve üretimin artırılmasına yönelik projeleri yeni dönemde ağırlık vereceklerini kaydetti.

Bu kapsamda ilçeye üç yeni baraj göleti yapmayı planladıklarını kaydeden Özbaş; “Beylerbeyi, Duacılı, Hasköy, mahallelerinde DSİ ve Sarayköy Belediyesi'nin çalışmalarıyla hayata geçirilecek baraj göletleri ile bölgede bulunan tarım arazilerindeki sulama sıkıntısı en aza indirilecek. Çiftçilerimiz sulu tarım ile katma değeri yüksek ürünler yetiştirirken elde edilen verim de arttırılmış olacak” diye konuştu.

Proje ile ilçedeki sulama verimliliğini en üst seviyeye çıkaracaklarını vurgulayan Başkan Özbaş, "İlçemiz için çok önemli bir projeyi daha faaliyete sokmak istiyoruz. Tarım Sarayköy’ümüz için önemli bir gelir kaynağı. Su da tarımda olmazsa olmaz. Çiftçilerimiz için hep çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Çaylarda boşa akan sular, bu göletlerde toplanacak. Çiftçilerimiz artık susuz kalmayacak. Kuraklıktan etkilenmeyecek, ekonomik olarak daha da güçlenecek" ifadelerini kullandı.