DOĞAN’DAN PELET ÜRETİM MERKEZİ

Merkezefendi’deki parklardan düzenli olarak toplanan kuru dal ve yapraklar kurulacak pelet üretim tesisinde işlenip, dar gelirli ailelere yakıt desteğinde kullanılacak.

Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, kuracakları pelet üretim merkezi ile atıkları ekonomiye kazandıracaklarını söyledi. Göreve geldikleri günden itibaren belediye bütçesini doğru kullanmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini, kaynakları olumlu değerlendirdiklerini belirten Doğan, yaz aylarında parklarda toplanan kuru dal, yaprak ve diğer atıkları değerlendireceklerini kaydetti.

Kurulacak tesiste geri dönüşümden gelen malzemelerle sağlıklı ve çevreci enerji üretimi yapılacağını ve yeni istihdam alanı oluşacağını kaydeden Doğan, ihtiyaç sahiplerine yakacak yardımı da sağlamış olacaklarının altını çizdi.

“ÜRETİM MAKİNELERİNİ DE BİZ ÜRETECEĞİZ”

Doğan, “Yazın parklarımızdan topladığımız kuru dallar ve yaprakları sıkıştırıp şekillendirerek pelet üretimine başlıyoruz. Elde edeceğimiz peletleri ihtiyaç sahibi ailelere yakacak desteği olarak dağıtırken bu peletlerin makinelerini de üreterek başka belediyeler için de arz oluşturacağız” şeklinde konuştu.