VATAN PARTİSİ’NDEN O SÖYLEME TEPKİ

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un, Anayasa Değişikliği’ne ilişkin sözleri Vatan Partisi cephesinde tepkiyle karşılandı. Kurtulmuş’un geçmişte siyasi partilerin 64 madde üzerinde uzlaştığı bu kapsamın genişleyebileceği görüşü ‘istifa’ çağrısı getirdi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un gazete ve televizyonların genel yönetmenleri ile yaptığı söyleşide Anayasa değişikliğine ilişkin sözleri Vatan Partisi’nce tepkiyle karşılandı. Kurtulmuş’un daha önce 64 maddenin değiştirilmesi yönünde siyasi partilerin uzlaştığını savunarak; “Bugün tahmin ediyorum çok daha fazla maddede partilerin uzlaşmaları mümkündür” ifadesi tepkilerin odağındaydı…

VATAN PARTİSİ’NDEN TEPKİ

Kurtulmuş’un sözlerine tepki gösteren Vatan Partisi İl Başkanı Güray Kubilay Gürsoy, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklamasında bulundu. Gürsoy; “TBMM Başkanı, 2012 yılındaki Bölücü Anayasa girişiminde AK Parti, CHP, MHP ve BDP’nin uzlaştıkları 64 Maddeyi mezardan çıkartarak Türkiye’nin gündemine dayattı. AK Parti’nin o zamanki Anayasa planını dört maddede özetleyebiliriz. Birincisi; Vatandaşlık tanımından Türk milleti çıkarılıyordu. O zaman CHP'nin de desteklediği vatandaşlık maddesini değiştirme girişimi, Türk milletine savaş açan ABD ve PKK'nın taleplerinin kabulü anlamına geliyordu. İkincisi; AKP, CHP ve HDP özerklikte birleşmişlerdi. Bu çabanın Avrupa Özerklik Şartı'nın arkasına saklanması bir şey değiştirmiyordu. Özerklik, ülke topraklarının bir bölümünde ayrı bir siyasal rejimin uygulanması demekti. Ve o ayrı rejimin uygulandığı özerk bölgenin halkı da plana göre Türk milleti dışında bir kavim olarak tanımlanacaktı. O zaman hem ülkenin bütünlüğü hem de milletin bütünlüğü anayasal düzlemde ortadan kaldırılmış olacaktı. Böylece ABD ve İsrail'in ‘İkinci İsrail’ girişiminin sınırları çiziliyordu. Üçüncüsü; ‘Yaşam tarzlarına güvence’ adı altında cemaat ve tarikatlar anayasal kurumlara dönüştürülüyordu. Böylece Cumhuriyet’in dayandığı toplumsal temel tasfiye edilecekti. Dördüncüsü, başkanlık rejimi getirilecekti” dedi.

VATAN PARTİSİ’NDEN O SÖYLEME TEPKİ

“UZLAŞMA MASASINI DAĞITTIK”

İl Başkanı Gürsoy, “AK Parti, CHP ve HDP oyları Türk kavramının vatandaşlık tanımından çıkartılmasını, özerkliği ve yaşam tarzlarının özgürleştirilmesini içeren bir Anayasa değişikliği için yeterli olduğu halde bunu başaramadılar. ‘Darbe hukukunu temizleme’ adı altında millî devletin temellerini yıkma konusunda el ele vermişlerdi. Ne var ki uzlaşma masalarını Türk milleti Vatan Partisi önderliğinde devirdi. Türk milletinin Parlamento’ya hapsedilemeyen gücü kendisini gösterdi. Parlamento’daki dört parti, sistem tarafından ele geçirilmişti ama güçleri yetmedi” diye konuştu.

“KURTULMUŞ’U İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ”

Anayasa girişimini yeniden Türkiye gündemine dayatıldığını ileri süren Gürsoy, “Numan Kurtulmuş TBMM Başkanlık kürsüsünde oturamaz. Kendisini istifaya davet ediyoruz. Bölücü Anayasa girişimine karşı devleti birleştirmesini Cumhurbaşkanımıza arz ederiz. Türkiye’nin çıkış yolu; Vatan Partisi’nin köklü çözümler içeren halkçı, kamucu, devrimci belediyecilik anlayışı ve üretim devrimi programındadır” ifadelerini kullandı.