12 YILIN ARDINDAN VEDA ETTİ

Buldan’da partisinin aday göstermediği belediye başkanı Mustafa Şevik, üç dönemde toplam 12 yıllık başkanlığın ardından veda mesajı yayınladı. Şevik; “Buldan’ı tarihin derinliklerine gömülmüş sayfalar içinden çekip çıkararak bir ışık halesi içinde gözlerinizin önüne serdik” dedi.

Buldan’da üç dönemde toplam 12 yıl belediye başkanlığı görevini yürüten 59 yaşındaki Mustafa Şevik makamına veda etti.

Şevik’in ilçede siyaset arenasına ilk adımını atması 29 Mart 2004 seçimlerinde oldu. Almanya’da yaşayan ve orada siyaset yapan Şevik, dört yıl önce geldiği memleketinde MHP listelerinden belediye meclis üyesi adayı oldu.

Belediye Başkanı Temel Başbuğ’un 2007 yılında milletvekili adaylığı nedeniyle istifasının ardından belediye meclisi kararı ile başkanlığa getirildi. İki yıl başkanlık görevini yürüttükten sonra 2009 yılındaki yerel seçimlerde Ak Parti adayı olarak yüzde 47 oy alıp bir kez daha başkanlığa getirildi.

2014 yılında partisi ile yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle Demokrat Parti saflarından seçime girse de makamını bir dönem için CHP’li Mustafa Gülbay’a devretti. Son olarak 2019 seçimlerinde MHP adayı olarak seçmenin karşısına çıkan Şevik bir kez daha kazanarak, üç ayrı dönemde toplam 12 yıl başkanlık yaptı.

PARTİSİ ADAY GÖSTERMEDİ

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı sürdüren AK Parti ve MHP, Denizli’deki 20 ilçede aday belirleme sürecinde sürpriz kararlar aldı. Buldan’da aday belirleme yetkisini MHP kullandı ve mevcut başkan olan Şevik yerine Mesut Sarıbaloğlu’nu aday ilan etti.

O tarihten itibaren başka partilerle görüşeceği ya da bağımsız aday olarak ortaya çıkacağı konuşulsa da Şevik adaylık başvurusu yapmadı.

VEDA ETTİ

Kendisi aynı zamanda bir yazar da olan Şevik başkan olarak son mesajında edebi bir lisanla hemşehrilerine teşekkür etti. Şevik görev dönemlere atıfta bulunarak; “Buldan’ı tarihin derinliklerine gömülmüş sayfalar içinden çekip çıkararak bir ışık halesi içinde gözlerinizin önüne serdik. Buldan’ımız da evrensel değerlerle donatılmış yeni bir kültürel, içtimai ve sosyal düzen kurmak ödeviyle karşı karşıyayız. Bunu gerçekleştirebilmek için enerjimizi son demine kadar harcamak için gönüllü ve hazır olacağız.

Buldan, artık tabiatın ona bahşettiği mütevazı coğrafyasında, muhtaç olduğu siyasi, ekonomik, sosyal kalkınmanın plan ve hamlesini gerçekleştirmek için hemen eşikte ama sabırla beklemeye devam ediyor” ifadelerine yer verdi.