DOĞAN, DENİZLİ'DE EN YÜKSEK OY ORANINA ULAŞTI

Ülke genelinde olduğu gibi Denizli'de de sürpriz sonuçların alındığı yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi en yüksek oy oranına Merkezefendi'de ulaştı. 2019 seçimlerinde yüzde 52,4 oranında oy alarak başkan seçilen Şeniz Doğan, 115 bin 311 oy alıp yüzde 57,78 orana ulaşarak yeniden seçildi. Ak Parti adayı Ekrem Başer ise, yüzde 32,2'da kaldı.

Denizli'nin merkez ilçelerinden Merkezefendi'de 657 sandıkta 253 bin 488 seçmen sandık başına gitti. 2019 yerel seçimlerini kazanarak 5 yıldan bu yana başkanlık görevini yürüten CHP adayı Şeniz Doğan, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Denizli'de partisinin en yüksek oyunu alarak yeniden seçildi.

DOĞAN, DENİZLİ'DE EN YÜKSEK OY ORANINA ULAŞTI

EN YÜKSEK OYU ALDI

Merkezefendi'de 206 bin 353 seçmen oy kullandı, oyların 199 bin 555'i geçerli sayıldı. CHP adayı Şeniz Doğan 115 bin 311 oyla yüzde 57,78'lik bir orana ulaşarak yeniden seçildi. Seçim sürecinin son döneminde hakkında yürütülen karalana kampanyasına rağmen Doğan, en yakın rakibi Ak Parti adayı Ekrem Başer'e yüzde 25,5 fark atmayı başardı. Başer, 64 bin 269 oy alarak yüzde 32,2'de kaldı. Merkezefendi'de İyi Parti adayı Fatih Coşkun yüzde 2,2, DEM adayı Hasan Eliş yüzde 2,02, Zafer Partisi adayı Yusuf Eren Çetin yüzde 1,77, Yeniden Refah Partisi adayı Tamer İm yüzde 1,65 oy aldı.

DOĞAN, DENİZLİ'DE EN YÜKSEK OY ORANINA ULAŞTI

DOĞAN ZAFERİNİ KUTLADI

Seçim sonuçlarının belli olmaya başlamasyla birlikte Akkonak Mahallesindeki Seçim Koordinasyon Merkezi önünde seçim galibiyetini ekibiyle kutlayan Doğan, konvoyla Delikliçınar Meydanı'na geldi ve partililerle birlikte kutlamalara katıldı. Meydanda zeybek oynayan Doğan, haklarında karalama kampanyası yürütüldüğünü ifade ederek; “2019’da yola çıkmıştık. O tarihten itibaren her zaman benim yanımda oldunuz. Biz herkesi kucakladık. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını Merkezefendi’de yeniden tesis ettik. Sizler bize inandınız. O kadar attıkları iftiraya, çamura rağmen dimdik yanımızda durdunuz. Merkezefendi ile başlayan değişim büyükşehri, Pamukkale’yi ve birçok ilçemizi size geri kazandırdı. Şimdi Denizli ne dedi biliyor musunuz? Rantçı belediyecilik değil, halkçı belediyecilik kazandı. Biz kazandık. İyi ki; varsınız. İyi ki yol arkadaşı olmuşuz. Daha yapacak işlerimiz var. Söz veriyorum her zaman halktan yana olacağım. Her zaman hesap vereceğim. Her zaman sizlerin yanında olacağım” diye konuştu.

DOĞAN, DENİZLİ'DE EN YÜKSEK OY ORANINA ULAŞTI