GÜNEY’DE ÇİRKİN PLAN TUTMADI

Güney’de CHP adayına yönelik iftira ve dedikodular, sosyal medyadaki sahte hesaplardan yapılan montajlı ses kayıtları seçimin sonucunu değiştirmedi. CHP adayı Mehmet Ali Eraydın oyların yüzde 55,92’sini alarak başkan seçildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Denizli’de yarışın en fazla çirkinleştiği ilçelerden biri Güney oldu.

İlçede üst üste iki dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Ak Partili Halil Ayhan’ın karşısına CHP rakip olarak esnaf Mahmut Toprakçı’yı çıkardı. Fakat Toprakçı yaşanan hukuksal sorunlar nedeniyle adaylıktan çekildi. Parti bu kez mali müşavir olan Mehmet Ali Eraydın’ı başkan adayı olarak kamuoyuna duyurdu.

Seçim çalışmalarına başlayan Eraydın’a ailesi ile ilgili asılsız iddialar ortaya atılarak saldırılar gerçekleşti. İlçede Eraydın’ın eşinden ayrı yaşadığı ve evine gitmediği dedikoduları yayıldı. Fakat Güney’de tanınan bir isim olan Eraydın’a yönelik bu iddialar sokakta karşılık bulmadı.

Seçim sürecinin ilerleyen günlerinde ise Eraydın’ın çeşitli ortamlarda yaptığı konuşmalardan derlenen bir ses kaydı sosyal medya aracılığı ile dolaşıma sokularak yarışta geriye düşmesi hedeflendi.

Bu kayıtlar ilk olarak Eraydın’ın eşine gönderildi. Uzmanlar tarafından montaj olduğu ifade edilen ses kayıtlarında Eraydın’ın hem ailesi hedef alındı hem de vatandaşlarla yaptığı konuşmalar saptırılarak ‘seçmene kötü davranıyor’ imajı oluşturulmak istendi.

‘EN KARA LEKELİ PROPAGANDA DÖNEMİ’

Saldırıların yoğunlaşması ve özellikle Eraydın’ın ailesinin hedef alınması tepkiyle karşılandı. Eşi Ayşe Eraydın ile kamera karşısına geçen CHP’li Mehmet Ali Eraydın; “Güney tarihinin en kara lekeli propaganda dönemini yaşıyoruz. Eşimle ayrı yaşadığımıza ilişkin yalanlar bizi çok derinden üzdü. Eşim kamuda görevli olduğu için seçim sürecinde özellikle itinalı davrandık. Bu yalanları tutmayınca sahte hesaplardan montaj dolu kayıtlar yayınlandı. Güney halkı, kimlerin montaj görüntüleriyle siyaset yaptığını, kimin projeleriyle siyaset yaptığını gayet iyi biliyor” diyerek suç duyurusunda bulundu.

VE YARIŞ GÜNÜ ZAFERE ULAŞTI

Dün oy kullanma işlemleri tamamlanıp, oylarım sayımına geçildiği andan itibaren, Eraydın hakkında ortaya atılan iftiraların seçmende karşılık bulmadığı, halkın ilçenin bu sevilen yüzüne sahip çıktığı da görülmeye başlandı. Aralıklarla üç dönem belediye başkanlığı yapan Ak Partili Halil Ayhan büyük darbe aldı. 8 binin üzerinde seçmeni bulunan Güney’de Eraydın geçerli oyların yüzde 55,92’sini alarak ilçenin yeni belediye başkanı seçildi. Rakibi Ayhan ise yüzde 41,53’te kaldı.