ACIPAYAM’DA YILDIRIM’IN ZAFERİ

Denizli’nin büyük ilçelerinden olan ve Ak Parti’nin mevcut belediye başkanını aday göstermediği Acıpayam’da, CHP adayı Levent Yıldırım seçimi zaferle tamamladı.

Denizli’de seçim sonucu en çok merak edilen ilçelerin başında Acıpayam geldi. CHP saflarından girdiği seçimlerde başkan seçildikten bir yıl sonra Ak Parti’ye katılan ve üzerine iki dönem daha seçim kazanan Hulusi Şevkan, partisi tarafından aday gösterilmedi. Ak Parti kurmayları Şevkan’ın yerine Fikret Gümüş’ü aday olarak belirledi. Bu tarihten itibaren Şevkan’ın bir başka parti çatısı altında seçimlere katılacağı öne sürülse de bu gerçekleşmedi.

Fakat Ak Parti’nin bu kararı bölünmelere neden oldu. Partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış olan ve Acıpayam’da aday adaylığı başvurusunda bulunan Mahir Altuğ, temayül yoklamasında ilk sırada çıkmasına rağmen aday gösterilmediğini savunarak partisinden istifa etti. Altuğ, İYİ Parti saflarına katılarak bu partinin adayı olarak yarışta yer aldı.

CHP’de ise İlçe Örgütü’nün talebi doğrultusunda sevilen isim eczacı Levent Yıldırım aday olarak belirlendi.

44 bin 600 seçmenin bulunduğu Acıpayam’da 38 bin 392 kişi sandık başına gitti. Oy kullanma işlemleri bitip sayıma geçildiğinde ise Yıldırım’ın daha ilk sandıklardan itibaren önde olduğu görüldü. İlçede tüm oyların sayılması ile en yakın rakibine 4 bin 200 oy fark atan Levent Yıldırım, oyların yüzde 47,74’ünü alarak belediye başkanı seçildi. Ak Parti adayı Gümüş ise yüzde 36,05’lik oy oranı ile yarışta ikinci sırada kaldı.

ACIPAYAM’DA YILDIRIM’IN ZAFERİ

İŞTE İLK AÇIKLAMALAR

İlk sonuçların ardından Yıldırım’ın taraftarları ilçe meydanında büyük ve coşkulu bir kutlama başlattı. Yıldırım kendisine destek veren vatandaşlara kısa bir konuşma yaparak teşekkür etti.

Denizliyeniolay.com’a konuşan Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım, “Yoğun bir kampanya süreci geçirdik. Bu dönemde özellikle eşim Bahar Salım Yıldırım ve oğlum Kemal Çağan bana büyük destek verdiler. Parti örgütümüz her kademesi ile sahada çalışmalarda yer aldı. Herkese ulaşmaya çalıştık, herkesi dinlemeye çalıştık. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra Acıpayam’ı sosyal belediyecilik bekliyor, adalet bekliyor, eşitlik bekliyor, hizmet bekliyor… Söz verdiğimiz tüm projeleri gerçekleştirmek için bizleri de yoğun bir dönem bekliyor” ifadelerini kullandı.