MUHTAR ADAYINI EVDEN ÇAĞIRDILAR

Denizli’de kırsal iki mahallede muhtar adaylarının oyları eşit çıkınca sonucu kura çekimi belirledi.

Denizli’nin Pamukkale ve Buldan ilçelerindeki kırsal iki mahallede muhtarlık seçimlerinde kazananı kura belirledi. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde gözler belediye başkanlığı yarışlarında olsa da muhtarlık yarışlarında da büyük çekişme yaşandı.

Pek çok mahallede aday sayısının fazlalığı seçmenin kafasını karıştırdı. Sandık kurulları önü muhtarların seçim çalışmasını yürüten ekiplerce sarıldı.

 MUHTAR ADAYINI  EVDEN ÇAĞIRDILAR

KURA İLE BELİRLENDİ

Pamukkale’nin bin nüfuslu kırsal Develi mahallesinde muhtarlık seçimlerinin sonucu kura ile belirlendi. Seçim yarışında rakiplerinin önüne geçen muhtar adayları Ömer Civelek ve Ömer Yıldız yarışı başa baş götürdü. Oylar sayıldığında en çok oyun bu iki muhtar adayına çıktığı görüldü. 188’er oy alan iki aday arasında yapılan kura çekimi sonrası Civelek yeni dönem için muhtarlık görevine getirildi.

 MUHTAR ADAYINI  EVDEN ÇAĞIRDILAR

MUHTARI EVDEN ÇAĞIRDILAR

Buldan’ın Bostanyeri mahallesinde de sonucu kura çekimi belirledi. 51 seçmenin oy kullandığı mahallede üç muhtar adayı yarıştı. Sandıklar açıldığında oyların dağılımı 19, 18 ve 14 oldu. 18 oy alan Murat Sert seçimi kaybettiğini düşünerek evine gitti. Fakat sayım yeniden yapıldığında bir yanlışlık yapıldığı fark edildi. İkinci sayımda Sert ile birlikte Muhammet Yeşildağ’a 19’ar, diğer adaya ise 13 oy çıktı. Evinden geri çağırılan Sert yapılan kura çekiminde mahallenin yeni muhtarı oldu.