DENİZLİ ÇAMELİ BELEDİYE BAŞKANI CENGİZ ARSLAN KİMDİR?

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde Denizli Çameli Belediye Başkanı olarak 3. kez seçilen Cengiz Arslan’ın kim olduğu merak konusu oldu. Cengiz Arslan kimdir? Cengiz Arslan kaç yaşındadır? Cengiz Arslan hangi partilidir? İşte cevaplar…

Cengiz Arslan 15 Eylül 1972 tarihinde Denizli’nin Çameli İlçesine bağlı Kızılyaka köyünde doğdu. Eğitim hayatına Kızılyaka İlkokulu’nde başladı. Ortaöğrenimini Çameli Ortaokulu’nda tamamlayan Arslan ardından Denizli Endüstri Meslek Lisesi’nde Elektrik bölümü okudu. 1990 yılında liseden mezun olduktan sonra özel bir tekstil firmasında çalıştı. 1991 yılında Türkiye Elektrik Kurumu'nda çalışmaya başladı. Ardından özelleştirme ile TEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş. de çalışmaya başladı. 

30 Mart 2014 seçimlerinde Ak Parti’den Çameli Belediye Başkanı seçildi. 2019 yılında tekrar aday oldu ve yüzde 74,3 oy alarak yeniden başkan seçildi. Akdeniz Belediyeler Birliği Turizm Komisyonu Başkanlığı ve Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanlığını yürüten Arslan, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yüzde 63 oy alarak yeniden Belediye Başkanı olarak seçildi. 

Denizli Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan evli ve iki çocuk babasıdır.