SİZ BENİ DEĞİL ÖZGÜR ÖZEL’İ ÜTEN ADAMI MERAK EDİN

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli mitinginde İl Başkanı Ali Osman Horzum’a söz verdiği Kırmızı Vespa’yı aldı ve Denizli’ye gönderdi. Bu sabah çıktığı canlı yayında konuyu açan Özel; “Herkes seçim gecesi beni merak etti. Siz beni değim, Özgür Özel’i üten adamı merak edin” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli’de büyükşehir belediye başkanlığı seçimini kazanan Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’a Kırmızı Vespa hediye etti, “Beni üten tek adam” dedi.

İlginç olayın öyküsü Denizli’de aday belirleme çalışmaları sırasında başladı. Kentte Parti Meclisi Üyesi Nuri Çavuşoğlu ve İl Başkanı Ali Osman Horzum aday belirleme sürecinde CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı bulmakta zorlandı.

Özgür Savaş Bayar ve daha sonra İYİ Parti’den Kale Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Uğur Tatar’ın aday adaylığı başvuruları partide karşılık bulmadı. Bu dönemde PAÜ eski Rektörü Hasan Kazadğlı’nın genel merkeze müracaat ettiği ortaya çıktı. Daha önce AK Parti’li Nihat Zeybekci’nin yardımcılığını yapan Kazadğlı’nın aday olacağı söylentilerine partililer büyük tepki gösterdi.

Horzum ve Çavuşoğlu’nun aday arayışları da sonuç getirmedi. Teklif götürülen bazı iş insanlarının kabul etmediği günlerce konuşuldu.

KENDİSİ ADAY OLDU

Adaylık sürecinin sonunda İl Başkanı Horzum’un önerisi ve örgütün desteği ile Çavuşoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. CHP Genel Başkanı Özel, Denizli mitingi sırasında yaptığı konuşmada; “İl başkanıma söz verdim. Kırmızı bir Vespa alacağım. İkimiz birlikte şehri turladıktan sonra belediyeye Çavuşoğlu başkana ziyarette bulanacağız” diye konuştu.

31 Mart seçimlerinde Çavuşoğlu yüzde 48,12 oranında oy alarak AK Partili rakibi Osman Zolan’ı geride bıraktı ve büyükşehir belediye başkanı seçildi.

HİKAYEYİ ANLATTI

Bu sabah bir televizyon programına katılan Özel, ‘Kırmızı Vespa’nın hikayesini anlattı. Özel aday belirleme sürecinde yaşanan sıkıntılara değinerek; “Parti Meclisi üyemiz Nuri Çavuşoğlu ve İl Başkanımız Ali Osman Horzum doğru bir büyükşehir adayıyla kazanacağımıza inandılar. Çok gayret ettiler. Teklifler götürdüler. Bazılarını o hayallerine ortak edemediler, inandıramadılar.  Sonra il başkanı Nuri Çavuşoğlu’nu aday yapalım dedi. Yapabiliriz dedik. Gitti kampanyasını başlattı. O sırada il başkanı ile konuşurken, ‘İki tane hayalim var. İnşallah gerçek olacak’ dedi. Ben de ‘Hayalin nedir?’ diye sordum. Denizli Büyükşehiri kazanan il başkanı olmak istiyorum. Bu işleri bırakınca bir tane Kırmızı Vespa alacağım. Denizli’de gezeceğim’ dedi” ifadelerini kullandı.

KIRMIZI VESPA BENDEN

Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben de büyükşehri kazan Kırmızı Vespa benden dedim. Kırmızı motor benden dedim.

Bizim altın sandık uygulamamız var. Seçim akşamı erken sonuç almamız lazım. Onlar da az veri girmişler. Aradım dedim ki altın sandığa üç veri girmişsin. ‘Başkanım ben de bir şey sorabilir miyim? 300cc olsa olur mu, 100 cc çekmiyormuş’ dedi. Olur olur dedim. Şimdi insanlar seçim gecesi Özgür Özel nereleri kazandı diye merak ediyor. Kaybettiğimiz de var. Vespa motor gitti. 300 bin lira verdik. Siz beni değil, o gece Özgür Özel’i üten adamı merak edin. Ali Osman Horzum o gecedeki tek kaybımı bana yaşattı” ifadelerini kullandı.

VESPA YOLA ÇIKTI

Özel satın aldığı Kırımızı Vespa’yı Denizli’ye gönderdi. İl Başkanı Ali Osman Horzum, Özel’in bayram sonrası kenti ziyaret edeceğini belirterek, “Genel başkanımız gelene kadar plaka işlemlerini bitirmeyi planlıyoruz. Geldiğinde de söz verdiğimiz gibi bir Denizli turunun ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu ziyarete bu motor ile gideceğiz” ifadelerini kullandı.