ÇERÇİOĞLU’NUN MAZBATA TESLİMİ KRİZE DÖNÜŞTÜ

Yerel seçimlerin ardından yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Özlem Çerçioğlu’na mazbatası adliyenin yemekhanesinde verildi. Çerçioğlu sinirlenerek; “Türkiye’nin hangi ilinde, bir belediye başkanına, adliyenin yemekhanesinde mazbata verilir? Utanç verici bir şey” dedi.

Hafta sonu gerçekleştirilen yerel seçimlerde yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Özlem Çerçioğlu mazbatasını aldı. Aydın İl Seçim Kurulu Başkanı Erkan İlbay’ın elinden mazbatasını teslim alan Çerçioğlu, tüm Aydınlılara teşekkür ederek, seçimin kaybedeni olmadığını Aydın’ın kazandığını belirtti. 

“AYDIN’I ULUSALA REZİL ETMEYİN”

Aydın Adliyesi’nin yemekhane bölümünde mazbata töreni yapılmasına sinirlenen Başkan Çerçioğlu basın mensuplarına “Siz de arkamda yemek tabaklarıyla ve çaydanlıkla fotoğraf çekeceksiniz. Sakın çekmeyin. Ulusal basına rezil oluruz arkadaşlar. Aydın’ı ulusala rezil etmeyin. Yemekleri tabakları çaydanlıkları falan çekmeyin.” dedi.

“BÖYLE BİR ŞEY KABUL EDİLEBİLİR Mİ?”

Çerçioğlu konuşmasının devamında “Bir mazbata töreni yemekhanede gerçekleşiyor. Ben ‘Beceriksiz bu milletvekili.’ derken haksız mıydım? Haklıyım değil mi? Yakışıyor mu ya? Türkiye’nin hangi ilinde bir büyükşehir belediye başkanına veya o ilin merkezindeki belediye başkanına, adliyenin yemekhanesinde mazbata verilir? Utanç verici bir şey. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Aydın’da kaybetmelerinin temel sebeplerinden biri de bu.” diye konuştu. 

“KİMSE KUSURA BAKMASIN”

Adliye binasının depreme dayanıklı olmadığına vurgu yapan Başkan Çerçioğlu “Burada çok fazla durmayalım. Bu bina çürük. Bu bina en küçük depremde yıkılacak. Onun için bir an önce mazbatamızı alalım çıkalım bu binadan. İnsanın asabının bozulmamasının mümkünatı var mı? Yemek kokularıyla beraber mazbata almaya geliyorsun. Kabul edilebilir bir şey değil bu kimse kusura bakmasın.” ifadelerini kullandı.