USTALIK DÖNEMLERİ

Yapılan 31 Mart Yerel Seçimleriyle yaşanan değişim, Çameli, Bozkurt ile Baklan’da yaşanmadı. 3 ilçe başkanı ustalık dönemini yaşayacakken; Merkezefendi ve Honaz’da kalfalık dönemi başladı.

31 Mart Yerel Seçimleri tamamlandı. 19 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 20 belediye başkanları belirlendi. Ülke genelinde yaşanan değişim rüzgarı, Denizli’de de etkili oldu. Seçim sonuçlarına göre, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile 15 ilçede CHP seçimi önde tamamladı. 3 ilçede ise AK Parti’li başkan seçilirken Beyağaç Belediye Başkanlığı’nı ise Yeniden Refah Partisi aldı. Büyükşehir ve tüm ilçelerde başkanlar seçim kurullarına giderek mazbatalarını aldı.

3 BAŞKANIN USTALIK DÖNEMİ

31 Mart Yerel Seçimleri’nde partisi tarafından yeniden aday gösterilen Çameli Belediye Başkanı AK Partili Cengiz Arslan, geçerli oyların yüzde 63,18’ini yeniden başkan seçildi. Bozkurt Belediye Başkanı CHP’li Birsen Çelik ise geçerli oyların yüzde 34,11’ini alarak yoluna devam etti. Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ise yüzde 41,18 oy oranı ile en yakın rakibine yaklaşık 10 puan fark attı. Her 3 başkan da önümüzdeki 5 yıl süresince ilçelerinde ustalık dönemini yaşayacak.

DOĞAN VE KEPENEK KALFA OLDU

Öte yandan seçmen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, 2’nci defa seçilerek kalfalık dönemlerini yaşayacak.