TATIK TARİH YAZDI

Türkiye’de belediye başkanlarının halk tarafından seçilmeye başlanmasından bu yana Tavas’ta ilk kez CHP’li aday halk tarafından belediye başkanı yapıldı.

CHP’li bir isim Tavas’ta 78 yıl sonra belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Yeni Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık tarihin akışını değiştirdi.

Denizli’de Ak Parti’nin kalesi Tavas’ta tarihin akışı değişti. Tam 78 yıl önce Süleyman Tavaslıoğlu’nun ardından ilk kez ilçede CHP’li bir belediye başkanı Tavas Belediye Başkanlığı görevine getirildi. 1946 yılında göreve getirilen ve 1950 yılına kadar belediye başkanlığı yapan Tavaslıoğlu’nun ardından bir daha CHP’li bir siyasetçi bu göreve getirilmemişti.

TATIK TARİH YAZDI

Türkiye’de belediye başkanlarının halk tarafından seçilmeye başlandığı 1963 seçimlerinden bu yana ilçede ilk kez CHP’li bir aday halkın desteğini arkasına almış oldu. Tavaslıoğlu’nun ardından sırasıyla Abdullah Yılmazçoban, Kazım Paksoy, Süleyman Batmaz görev almıştı. Ömer Türkmen, Osman Karabay, Süleyman Kulalı, Tahir Uslu, Bayram Sarun, Ramazan Köylü, Mehmet Karabay, Turhan Veli Akyol ve Hüsyin İnamlık da halk tarafından seçilen belediye başkanları olmuştu.

TATIK TARİH YAZDI

KURBAN KESTİLER

Tavas’ın yeni belediye başkanı Tatık dün mazbatasını Tavas Adliyesi’ndeki törende İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ayşe Çakır’dan teslim aldı. Tatık ile birlikte belediye meclis üyeleri de matbatalarını teslim aldı. Grup daha sonra önce ilçe başkanlığını ziyaret etti, ardından Tavas Belediyesi’ne yürüyerek geçti. Belediye binası önünde kurban kesildi.

TATIK TARİH YAZDI

Başkanlık makamındaki devir teslim töreninde selefi Hüseyin İnamlık’tan görevi devralan Tatık; “Tavas halkı bana inandı. Onların verdiği sorumluluğu namusum gibi üzerimde taşıyacağım. Tüm vaatlerimin arkasındayım” ifadelerini kullandı.