AKIŞIK O İLÇEDEKİ DEĞİŞİMİ BÖYLE YORUMLADI

Ak Partili Güney Belediye Başkanı Ayhan’ın cinsiyetçi yaklaşımla kendisine ‘manken’ dediği İYİ Parti Denizli il eski başkanı Akışık’a ilçedeki başkanlık yarışını sorduk. Akışık; “Hukukla gitmedi ama seçmenin iradesi göndermeye yetti” dedi.

İYİ Parti Denizli İl eski başkanı Raziye Akışık seçim sonuçlarını ve partisinin kurultay sürecini denizliyeniolay.com’a değerlendirdi. Hala karşılıklı davaların sürdüğü Güney’in Ak Partili önceki dönem belediye başkanı Halil Ayhan ile arasındaki siyasi tartışmanın ardından bu ilçedeki başkan değişimi hakkında da önemli ifadeler kullandı.

POLEMİK YAŞANMIŞTI

Akışık ve Ayhan’ı karşı karşıya getiren olay bir yargı kararına dayanıyordu. Bir çalışanı haksız yere işten çıkardığı için yargılanan Ayhan hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlaması ile açılan davada 150 gün görevden uzaklaştırma kararı verildi. Ayhan’ın mahkeme kararını yerine getirmediği ve belediyeyi yönetmeyi sürdürdüğü öne sürüldü. Bunun üzerine İYİ Parti İl Başkanı olarak açıklama yapan Akışık, Ayhan’ı ‘kanun tanımaz’ olarak nitelendirdi; “Hak mahrumiyetin varken aldığın kararların hiçbir hükmü yoktur. Personelinden özür dile, istifa et” açıklaması yaptı.

Ayhan ise Akışık’ın sosyal medyadan yaptığı bu açıklamaya; “Gel sana siyaset dersi vereyim. İhtiyacın çok fazla manken başkan” yorumu yaparak karşılık verdi. Ayhan katıldığı bir televizyon programında da Akışık hakkında ‘manken’ ifadesini kullandı. İkili arasındaki polemik yargıya taşındı. Taraflar karşılıklı birbirilerinden davacı oldular. Yerel mahkeme Akışık’ı haklı bulsa da dosyanın üst mahkemeye taşındığı öğrenildi.

GÜNEYDE’Kİ DEĞİŞİME NE DEDİ?

31 Mart seçimlerinde Güney halkı üçüncü dönemi için onay isteyen Ayhan’ın yerine CHP adayı Mehmet Ali Eraydın’ı başkan seçti. İlçedeki seçim sonucunu sorduğumuz Akışık; “Bir şekilde o koltuktan gitti… Hukukla gitmedi ama seçmenin iradesi, feraseti göndermeye yetti. Sonuçtan memnun olduk. Kanunlar işlemedi ama seçmen cezasını verdi. O makamı boşu boşuna doldurduğunu, iradeyi gasp ettiğini daha önce söylemiştim” yorumunu yaptı.

AKIŞIK O İLÇEDEKİ DEĞİŞİMİ BÖYLE YORUMLADI

KURULTAY KARARI DOĞRU, ZAMANLAMASI YANLIŞ

İYİ Parti’de alınan kurultay kararını da değerlendiren Akışık, benzer bir sürecin genel seçimler öncesinde yaşandığına dikkat çekti. Akışık; “Kurultay olması gerekiyor ama zamanlaması çok yanlış. Önümüzde genel seçime kadar 4 yıl var. Apar topar genel kurul yapmak doğru değil. Adaylar 22 günde nasıl delegelere ulaşacak? Genel başkanın devam etmek istediğini düşünüyorum. Genel seçimler öncesinde de apar topar kongreler başlatılmıştı. Bütün yanlışlar o süreçte başladı. Seçim öncesi kongrelerde çok insanın kalbi kırıldı. Seçimler için çok önemli deniliyordu. Bu kadar önemliyse iki üç ay öncesinden neden teşkilatı seçimlere götürdüler? Bu kurultay da ona benziyor. Süremiz müsait niye apar topar kurultaya gidiliyor. Kimden ne kaçırılıyor?” ifadelerini kullandı.

İNSANLAR ARTIK HUZUR İSTİYOR

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonuçlarını da değerlendiren İYİ Parti eski il başkanı Raziye Akışık, Türkiye genelinde AK Parti’nin seçim kaybetmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek; “AK Parti’nin seçim kaybetmesine çok sevindim. Güzel bir sonuç ama partimiz adına da bir o kadar üzücü. Keşki bizim de bu zaferde bir ortaklığımız olsaydı ya da bizim zaferimiz olsaydı. Sonuç olarak insanlar tabanda birleşmeyi seçti… Denizli’de İYİ Parti adayının, hele ki milletvekilinin bu oranda oy alması üzücü bir durum. İnsanlar bu iktidarın çirkin dilini daha fazla istemedi bunu da sandığa yansıttı. İnsanlar huzur istiyor” ifadelerini kullandı.

SİTEM DOLU PAYLAŞIM

Akışık’ın seçim günü yaptığı bir paylaşım da dikkatlerden kaçmadı. Akışık duygusal paylaşımında il başkanlığı döneminde yaşadıklarına dikkat çekerek; “8 yıl... Oğlum 2,5 yaşında idi. Üzerinden kapıyı kilitleyip 6 yaşında ablasıyla sabah 8 gece 1/2 yani gece gündüz sahalardaydım. İl başkanı olmadan önce, gündüz saha çalışması gece ilçe ilçe sandık güvenliği eğitimi verdim. Şu an adayların kısa sürede yaptığı seçim çalışmalarını 3 yıl sanki seçim var gibi Denizli yi hallaç pamuğu gibi attım. Bugün bu tepkiyi veriyorum çünkü emek verdim! Kimse ahkam kesip vay efendim demesin! Siz tatlı uykularınızda uyurken biz sabahın köründe, soğukta, yağmurda, çamurda, karda bir şeyler değişsin diye sahadaydık! Parti içinden her türlü baskı, tehdit, küfür, bel altı itham, engellemelere maruz kaldım! Yine de yılmadım yoluma devam ettim! Çünkü bir umuda inanmıştım, demokrasi adına değişim için tabiri caizse serden vazgeçmiştim! Ama olmadı” ifadelerini kullandı.

KİME İYİLİK YAPTIMSA…

Akışık paylaşımın devamında ise şu ifadelere yer verdi: “ Daha da acısı benim yanımda duran arkadaşlarımıza selam bile verilmedi, dışlandı, ötekileştirildi! Tek adam olsun, ikinci vekil çıkmasın diye elinden geleni yapanlar selam sizlere, tek adamlığınız hayırlı olsun! 7 vekil adayınızdan sadece 3 kişi kalmış geriye!..Partiye emek veren, yıllarını heba edenleri harcarsanız elbette sonuç kaçınılmazdır! İl başkanlığımda Denizli'de yüzde 24,8 ile devrettim partiyi! Nerden nereye!! En son 18 otobüs kaldırdık parti için, peki nasıl? Çünkü biz emek verdik, gönül verdik, aile gibi gördük partililerimizi! Kimin derdi varsa ordaydık, kimin sevinci varsa paylaştık kimseyi ötekileştirmedik, sadece sevgi dilini kullandık o kadar! Ama demek ki yetmedi, yetemedik! Kime iyilik yaptımsa hep kötülük gördüm”