İYİ PARTİ’DE ADAYLIK AÇIKLAMALARI

Yerel seçimler sonrasında olağanüstü kurultay kararı alınan İYİ Parti’de kongre tarihi 27 Nisan olarak belirlendi. Genel Başkan Meral Akşener, kurultayda aday olmayacağını açıklarken; partideki bazı isimler adaylığını açıkladı.

25 Ekim 2017’de Meral Akşener liderliğinde kurulan İyi Parti, 31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerine ittifaksız girmiş ve umduğunu bulamamıştı. O kaybı yaşayan İyi Parti, yüzde 3’lük oy alabildi. Yapılan seçimlerin ardından seçimli olağanüstü seçim kararı alan İyi Parti, 27 Nisan’da genel kurulunu gerçekleştirecek.

İYİ PARTİ’DE ADAYLIK AÇIKLAMALARI

AKŞENER: ADAY DEĞİLİM

Genel Başkan Akşener, yaptığı yazılı açıklama ile 27 Nisan’da yapılması beklenen genel kurulda yeniden aday olmayacağını bildirdi. Genel Başkan Akşener; “Ben şahsen seçim sonuçları kapsamında ödediğimiz ve ödediğim bedele razıyım. Ben, dün olduğu gibi bugün de milletimin, devletimin, memleketimin iyiliği için her türlü bedeli öderim. Bu kapsamda, seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028'e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum. Kurultayımızın şimdiden; partimiz, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’DE ADAYLIK AÇIKLAMALARI

GENEL BAŞKANLIĞA 3 İSİM

İyi Parti Lideri Akşener’in aday olmayacağını açıklamasının ardından parti kurmaylarından 3 isim, genele başkanlığa talip olduğunu açıkladı. Partinin Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Meclis Grup Başkanı Koray Aydın ile İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu genel başkanlığa adaylıklarını açıklayan isimler oldu.