BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİ YAPILACAK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı televizyon programında, emeklilerin sesini duyurmak için çok yakında büyük bir emekli mitingi yapacaklarını kaydetti.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Now TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programının canlı yayın konuğu oldu. İktidarın Türkiye'de yaşayan ve oy veren insanları tebaa gibi gördüğünü ifade eden Özel, "Tam bir saray mantığı. Sen bu milletin ta kendisiyken millet 10 bin liraya, 270 avroya emekli maaşıyla geçinmeye çalışırken bu şatafata, bu uzun konvoylara, bu kadar israfa, istakoz yiyen milletvekillerine, dünyanın en pahalı saatiyle selfie çektiren milletvekillerine nasıl tahammül ediyorsun? Senin seçip de daha geçen yıl bu millete vekiliniz diye getirdiğin, oyunu alıp Meclis'e koyduklarının haline bak, lüks arabaların arka koltuklarında pudra çekenlerin haline bak, bir de milletin haline bak derler. Milletin ta kendisi sürünüyor, milletin efendisi sarayda şatafat içinde oturuyor" diye konuştu.

"MİLLET SARI KART GÖSTERDİ"

Hazine ve Maliye Bakanının "yerel halkın enflasyonun düşeceğine ikna edilmesi gerektiği" sözü hatırlatılan Özel, "Yerel halkı ikna etmek dediği tam şato mantığıdır. Kendileri oturuyorlar ev bir yerel halk var vergileri topladıkları ve sırtından geçindikleri. 31 Mart'ta millet patronun kim olduğunu gösterdi. Daha 10 ay önce yüzde 51 oy verdiklerini ikinci parti yaptı. 10 ay önce 5 parti birden yüzde 25 oy alan bir partiyi tek başına yüzde 38'le birinci parti yaptı. Elbette adaylarımız çok iyi, iyi kampanya yaptık ama bunu biz başardık dersek gerçeği görmeyiz. Bunu millet başardı. Millet kimin efendi olduğunu gösterdi, patron benim dedi ve sarı kartı gösterdi. Bundan sonra da eğer sesimi duymazsan sarı kartın ikincisini gösterir kırmızı kartla oyun dışısın dedi" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE GİDERLERSE ERKEN SEÇİM OLUR"

Yerel seçimin sonuçlarından dolayı bir erken seçim tartışması başlatmayacağını söyleyen Özel, "Meydanlara çıktığımda millete dedim ki 'AK Parti'nin, MHP'nin değerli seçmenleri bu bir yerel seçim, genel seçim değil. Bunlara bir sarı kart gösterin, sizin sesinizi duymuyorlar, 10 ay önce oyu aldılar, bakın ne yapıyorlar' dedim. Onların da önemli bir kısmı bize oy verdi. Şimdi bu o veren seçmenden oyu alıp ertesi gün erken seçim dersen demez mi hani bu yerel seçimdi? Ama şimdi emeklinin, işçinin sesini duymazsan, gençlerin özgürlüklerini kısıtlayıp geleceklerini karartmaya devam edersen, çiftçileri perişan edersen ve hepimizin efendisi millet de erken seçim isterse o gün ben de haydi erken seçim derim. Böyle giderlerse erken seçim yakın olur" dedi.

"EMEKLİNİN SESİNİ DUYURMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

İnsanların geçim derdinde olduğunun altını çizen Özel, "İnsanların 'bunlarla olmuyor' demesi erken seçim çağrısından çok daha etkilidir. Ben bir erken seçim çağrısı yapmayacağım. Ama milletimize kulak vermeye devam edeceğiz. Çok yakında bir büyük emekli mitingi yapacağız. Yeri ne olur, ne zaman olur, onu değerlendireceğiz. Ama bizim mitinglerimiz barışçıl mitingler olacak. Emeklilerin sesini duymamaya devam ederlerse biz emeklilerin sesini duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerine yer verdi.