GİTMEDİĞİ ŞEHİRDE 833 OY ALDI

Denizli’nin ‘Vatandaş Baki’ lakabı ile bilinen siyasetçisi Abdulbaki Yıldız, 31 Mart yerel seçimlerinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Vatandaş Baki’ye 5 yıldır gitmediği, seçim çalışması yürütmediği şehirde 833 oy çıktı.

Denizli siyasetinin renkli siması, ‘Vatandaş Baki’ adıyla tanınan Abdulbaki Yıldız, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde aday oldu ama seçmen karşısına çıkmadı.

Yıllardır Demokratik Sol Parti çatısı altında siyaset yapan Vatandaş Baki, partisi tarafından Şubat ayı sonunda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ilan edildi.

Aslen Erzurum’un Tekman ilçesi Çevirme Köyü nüfusuna kayıtlı olan Vatandaş Baki en son 2019 yılında akraba ziyareti için gittiği memleketine seçim döneminde gidemedi. Hiç seçim çalışması yapmamasına rağmen yüzde 0,24 oranında oy aldı. Vatandaş Baki’ye resmi olmayan sonuçlara göre 833 seçmen oy verdi.

HER ŞEYİMİ SATSAM YETMEZDİ

Geçmişte Denizli il genel meclisi üyeliği görevinde de bulunan Vatandaş Baki yıllardır siyasetin içinde yer aldığını belirterek son derece tanınır bir kişi olduğunu kaydetti. Adaylığının açıklanmasından sonra seçim çalışması için Erzurum’a gitmeyi planladığını anlatan Abdulbaki Yıldız; “En son 2019 yılında akraba ziyareti için Erzurum’a gitmiştim. Daha sonra gitmek nasip olmadı. Adaylığım açıklandıktan sonra gidip seçim çalışması yapmayı düşündüm. Bildiğiniz gibi DSP hazineden seçim yardımı almayan bir parti. Partimin katkısı olmayacaktı. Ben de orada çalışma yürütebilmek için elde avuçta ne varsa satmam gerektiğini gördüm. Her şeyimi satsam bile kampanya yapmaya yetmezdi. Gitmemeye karar verdim” ifadelerini kullandı.

GİTMEDİĞİ ŞEHİRDE 833 OY ALDI

NAMIM YETER!

Aday olduğu Erzurum’a gitmeden, hiçbir çalışma yapmadan bine yakın oy aldığını hatırlatan Yıldız; “Hiç gitmeden bu kadar oy aldım. Namım yeter. Her şeye rağmen bana ve partime inanıp destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HİÇ GİTMEDİĞİ YOZGAT’A ADAY OLMUŞTU

Vatandaş Baki daha önce de partisi tarafından hayatında hiç gitmediği Yozgat’ta il belediye başkan adayı gösterilmişti. 2019 yılı seçimlerinde girdiği bu yarışta 62 oy almıştı. Yıldız, Denizli’de de 2014 yılındaki seçimlerde Pamukkale Belediye Başkan adayı gösterilmişti.

4 KEZ MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI

Siyasetin renkli yüzü Yıldız daha önce de 4 kez milletvekili adayı olmuştu. İlk kez 12 Haziran 2011 seçimlerinde partisinin Denizli milletvekili adayı oldu. Daha sonra 7 Haziran 2015’te bir kez daha seçmen karşısına aday olarak çıktı. Hükümetin kurulamaması nedeniyle erken seçim kararı alınmış halk 1 Kasım 2015’te yeniden sandığa giderken Vatandaş Baki bir kez daha DSP adına Denizli milletvekili adayı olmuştu. Son olarak 14 Mayıs 2023’deki genel seçimlerde bir kez daha milletvekili adayı olarak belirlenen Yıldız, partisinin AK Parti ile ittifak kurması nedeniyle adaylığını geri çekti. Yıldız dört girişiminde de seçmenin desteğini alıp milletvekili seçilemedi.