BAYRAM CAN ÇAPAR İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ

İYİ Parti'nin kurucu il yönetim kurulu üyeliği ve gençlik kolları kurucu il başkanlığı ile gençlik kolları GİK üyeliği ve il başkan yardımcılıkları görevlerinde bulunan avukat Bayram Can Çapar, İYİ Parti'den istifa etti.

İYİ Parti'nin Denizli'de kurucu il yönetim kurulu üyeliği ile gençlik kolları kurucu il başkanlığı görevlerinde bulunan,  partinin Genel Merkez Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğini yapan avukat Bayram Can Çapar, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. CHP'den İl Genel Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyelikleri yapan Denizli siyasetinin renkli simalarından Bekir Çapar'ın oğlu olan avukat Bayram Can Çapar, kurucusu olduğunu partiden istifa etmesinin gerekçelerini açıkladı.

"KURULTAYDA DA HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ"

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kuruluşundan bu yana Kurucu İl Yönetim Kurulu üyeliği, Gençlik Kolları Kurucu İl başkanlığı ve gençlik kolları gik üyeliği, il başkan yardımcılıkları ve çeşitli görevlerde bulunarak İYİ Parti'de aktif bir siyaset dönemi geçirdim" diyen Çapar, "İYİ Parti duyulan toplumsal güven uzunca bir zamandır ortadan kalkmış ve onarılamaz biçimde zedelenmiştir. Bugün yapılan olağanüstü kurultayda da hiçbir şey değişmemiştir." dedi.

"TOPLUMDAKİ KARŞILIĞINI YİTİRDİ"

Çapar, "İYİ Parti'nin politika üretemez hale gelerek ve kuruluş ayarlarını yitirmiş olması, toplumdaki karşılığını yitirmiş olması, teşkilatların sesinin dikkate alınmaması ve kaybet-kaybettir düsturuyla siyasete devam etmesi, merkezden, makul ve makbuldan koparak siyaset üretemez bir hal alması sebebiyle kurucularından olma şerefi yaşadığım İYİ Parti'den istifa ediyorum." ifadelerine yer verdi.