SESSİZ SEDASIZ İSTİFA ETTİ

İstifalarla çalkalanan İYİ Parti’de, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Ümit Bahtiyar da partisinden ayrıldı. Bahtiyar genel merkezin parti tabanından uzaklaştığını söyledi. 

 

Denizli’de pek çok kurucu üyesinin yanı sıra il başkanı, ilçe başkanı, meclis üyesi ve parti organlarında görev alan yönetim kadrolarını kaybeden İYİ Parti’de önemli bir isim daha istifa etti. 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olarak yarışa katılan İYİ Partili Ümit Bahtiyar partisinden istifa etti. 

Bahtiyar alışılmışın dışında, istifasına ilişkin kamuoyuna yönelik bir açıklamada bulunmadı. Demokrat kişiliği ile tanınan Bahtiyar’ın sessiz sedasız istifasının perde arkası, spekülasyonlardan uzak kalmak isteği gösterildi. 

İYİ Parti’nin Denizli’de girdiği seçimlerde elde ettiği en büyük başarıya sahip olan Bahtiyar, seçmenin yüzde 44’ünden oy almayı başarmıştı. 

‘AYLARDIR DÜŞÜNÜYORDUM’

Denizliyeniolay.com’un ulaştığı Bahtiyar istifasını doğrularken; “Aylar öncesinden istifa etmeyi düşünüyordum. Seçim öncesinde yanlış anlamalar ve spekülasyonlar oluşmaması amacıyla bu düşüncemi gerçekleştirmeyerek beklemeyi tercih ettim. Partinin toparlanma ihtimalini görmüyorum. Kuruluş aşamasında, Türkiye siyasetinde merkez sağda büyük bir boşluk olduğu, İYİ Parti’nin bu boşluğu dolduracağı düşüncesini taşıyordum. Fakat süreç içinde İYİ Parti’nin bu boşluğu dolduramadığını gördük. Parti tabanı ile genel merkez arasında büyük bir kopukluk var. Genel merkez, tabanı görmüyor, onu işitmiyor, dinlemiyor… Tabanın verdiği sinyali görmüyor” ifadelerini kullandı.