KENDİ SANDIKLARINDA KAÇ OY ALDILAR?

YSK, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne ilişkin resmi sonuçları açıkladı. Önceki gün sandık verileri de sisteme girildi. Denizli’de başkan adaylarının kendi oy kullandıkları sandıklarda kaç oy aldıkları ortaya çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne ilişkin resmi sonuçları geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıkladı.

Resmi sonuçlara ilişkin veriler de Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi internet sitesinde önceki günden itibaren yayınlanmaya başladı. Seçmenler hangi sandıkta hangi adayların daha çok oy aldığını sistemden rahatlıkla görebilecek. Sistemde sandık kurullarının hazırladığı tutanaklar resim formatında yer aldı.

KENDİ SANDIĞINDA ZİRVEDE ÇIKTI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, seçimlerde oyunu Merkezefendi ilçesi, Gerzele mahallesindeki Hayırseverler Ortaokulu’nda kullandı. Ailesiyle birlikte sandığa giden Çavuşoğlu’nun oy kullandığı 2105 numaralı sandıkta en çok oyu kendisi aldı. Bu sandıkta Çavuşoğlu’na 150 oy çıkarken AK Partili rakibi Osman Zolan’a 98, İYİ Partili rakibi Yasin Öztürk’e ise 11 oy çıktı.

KENDİ SANDIKLARINDA KAÇ OY ALDILAR?

RAKİPLERİNİ KENDİ SANDIKLARINDA GEÇTİ

AK Parti Adayı Zolan da aynı okuldaki 2102 sayılı sandıkta oy kullandı. Zolan’ın sandığında Bülent Nuri Çavuşoğlu’na 138 oy çıktı. Zolan’a bu sandıkta 87 oy çıkarken Yasin Öztürk 8 oyda kaldı.

İYİ Parti adayı Öztürk ise oyunu Merkezefendi ilçesine bağlı Adalet mahallesindeki Abalıoğlu Yem Sanayi Ortaokulu’nda kullandı. Öztürk’ün oy kullandığı 2022 sayılı sandıkta Çavuşoğlu 122 oyla birinci, Zolan 91 oyla ikinci çıktı. Öztürk’e bu sandıkta 16 oy çıktı.

ERTEMUR KENDİ SANDIĞINDA BİRİNCİ

Pamukkale Belediye Başkanı seçilen CHP adayı Ali Rıza Ertemur ise başkanlık yarışında oyunu Denizli Lisesi’ndeki 1270 numaralı sandıkta kullandı. Ertemur bu sandıkta 142 oy aldı. Rakibi Ak Partili Halil Pekdemir 52, İYİ Partili Türkay Berberoğlu ise 41 oy aldı.

DOĞAN FARK ATTI

Merkezefendi Belediye Başkanlığında ikinci dönemine seçilen CHP’li Şeniz Doğan ise seçimlerde oyunu Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki 2120 sayılı sandıkta kullandı. Doğan bu sandıkta rakiplerine fark attı. Kendisine 184 oy çıkarken AK Partili rakibi Ekrem Başer’e bu sandıkta 58 oy çıktı. İYİ Partili Fatih Coşkun ise aynı sandıkta 5 oy alabildi.