AK PARTİ KADIN KOLLARI İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ

AK Parti Kadın Kolları üyeleri, Anneler Günü dolayısıyla 81 ilde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Denizli'de de AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Feride Kabadayılar, bağrında can veren evlatlarını, kendi elleriyle toprağa gömen Gazzeli anneler için susmayacaklarını kaydetti.

AK Parti Kadın Kolları üyeleri, Anneler Günü nedeniyle 81 ilde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Denizli'de de AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Gazze'de yaşam hakları elinden alınan Anne ve Çocuklar için basın açıklaması gerçekleştirildi.   15 Temmuz Delikliçınar Şehitleri Meydanı'nda toplanan kadınlar, "Daha kaç annenin yüreği yanacak?", "Gazze'de her gün 37'si anne 63 kadın ölüyor", "Anne olmak  hiç bir kadar zor olmamıştı" "Anne katili İsrail", "İsrail katliama son ver", "Ben bir anneyim" yazılı pankartlar taşıyan kadın kolları üyeleri, "Kahrolsun İsrail", "Anneler susmayacak", "Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz", "İsrail katliama son ver" sloganları attı.

AK PARTİ KADIN KOLLARI İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ

HER CAN BİRİCİK

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Feride Kabadayılar kadınlar adına yaptığı açıklamada, Anneler Gününün, öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihanı olduğunu belirterek, İsrail'in saldırısı altındaki Filistin'de annelerin yaşadığı zorluklara dikkati çekti. "Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isimlerini yazıyor." diyen Kabadayılar, Bir kadın, bir anne olarak çok net ifade ediyorum; her can tek, her can biricik ve bir cana kıyan tüm insanlığa kıymış gibidir." diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında günde yaklaşık 63 kadının öldüğünü ve bunların 37'sinin anne olduğunu ifade ede Kabadayılar, Filistin Sağlık Bakanlığının 5 Mayıs’ta yaptığı açıklamaya göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişinin öldüğünü, 78 bin 18 kişinin yaralandığını, Birleşmiş Milletler kadın biriminin raporuna göre Gazze'de günde ortalama 63 kadının öldüğünü, bunların 37’sinin ise anne olduğunu belirterek, kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısının 2 bin 100 olduğunu kaydetti.

"FİLİSTİNLİ ANNELER KAZANACAK"

Gazze’deki her 5 kadından 4’ünün, aile bireylerinden en az birinin üst üste iki öğün yiyemediğini ifade eden Kabadayılar, "Hamas’ın ateşkes masasına oturmayı kabul etmesi gelecek için bir umuttur. Ancak çağrıya rağmen özellikle Gazze ve Refah’ta artarak devam eden saldırılar İsrail’in niyetini ortaya koymuştur. Biz anneler olarak yine de İsrail’e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; ateşkes için bir adım bekliyoruz. İsrailli yetkililere soruyorum: Vaad edilmiş topraklar hedefinizi, hayattan kopardığınız annelerin ve çocukların bedenleri üzerine mi inşa edeceksiniz? Yaşanan tüm zulme, acıya rağmen… eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak. Anneler bitmeden bu direniş bitmez." ifadelerine yer verdi.

Kabadayılar, bağrında can veren evlatlarını, kendi elleriyle toprağa gömen Gazzeli anneler için susmayacaklarını kaydetti.