‘ÜRETMEYİ DEĞİL, TÜKETMEYİ BİLİRSİNİZ’

İYİ Parti Denizli Milletvekili Öztürk, TBMM’de hükümete yönelik ağır eleştirilerde bulundu, “Üretmeyi değil tüketmeyi bilen, iktisadi faaliyet olarak sanayiye değil ticarete daha çok değer veren bir anlayışın temsilcisisiniz” dedi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM’de Ticaret Kanunu’na ilişkin yeni düzenlemelerin görüşüldüğü genel kurulda söz alarak hükümete yönelik ağır eleştiriler getirdi.

AK Parti’nin fahiş fiyatla mücadele amacıya getirdiği kanun teklifinin konuyla ilgisiz bir çok alanda düzenleme içerdiğini kaydeden Öztürk; “Bu torba kanun teklifidir ve AK Parti her zaman olduğu gibi milletimizi aldatma ve kandırma çabası içindedir” dedi.

Tasarruf tedbirlerine ilişkin; “Siz ne zaman porsiyonlarınızı küçülteceksiniz?” diye soran Öztürk; “Sayenizde bu millet krizlerin her türlüsünü yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Yuvalar dağılıyor, intihar vakalarının ve cinnetlerin ardı arkası kesilmiyor. Umutsuzluk toplumumuzun her zerresine nüfuz etmiş durumda. Ülkemizde ekonomik kriz ve krizler bağıra bağıra, göstere göstere geliyor. Göz göre göre vatandaşımızı uçuruma sürükler gibi ekonomik krize sürüklediniz” ifadelerini kullandı.

TÜKETMEYİ BİLİRSİNİZ

Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti üretmeyi değil tüketmeyi bilen, iktisadi faaliyet olarak sanayiye değil ticarete daha çok değer veren bir anlayışın temsilcisi olmuştur. Hükümetin ekonomik krizden çıkabilmek için doğru düzgün bir para politikası bile yok, borç para bularak, kaynağı ne olursa olsun dışarıdan para girişi sağlayarak, ne var ne yok satarak, vergilere zam üstüne zam yaparak bu krizin içinden çıkılabileceğini sanıyor. Çıkış yolunun sadece geçici çözümlerde olmadığını, aynı zamanda sosyal politikalardan, istihdam, eğitim ve tarım politikalarından, kamuda liyakat esaslı güçlü kadrolaşmadan, ciddi, uygulanabilir tasarruf tedbirlerinden geçtiğini ısrarla görmüyor. Doğru ekonomi ve maliye politikası yalnızca vergi artışlarıyla ya da göstermelik tasarruf genelgeleriyle değil kamu harcamalarında gerçek anlamda tasarruf önlemleriyle birlikte devreye sokulmalıdır.Çalışanların yol servisini kaldırarak,özel işleri için fotokopi çekmelerini yasaklayarak mı tasarruf edeceksiniz?

Sizin tasarruf anlayışınız bu kadar sığ mı? Siz ne zaman elinizi taşın altına sokacaksınız? Siz ne zaman yastık altındaki döviz ve altınlarınızı çıkaracaksınız? Siz ne zaman porsiyonlarınızı küçülteceksiniz?”