ŞEHİR HASTANESİ İHALESİNİ MECLİSE TAŞIDI

Denizli Şehir Hastanesi’nin 1 milyar lira olan ihale bedelinin 4 yılda 11 milyar 999 milyon liraya çıktığını belirten CHP’li Arpacı, hükümetin tasarruf genelgesine atıfta bulundu; “Tasarruf bunun neresinde?” diye sordu.

Denizli’de yapımı yılan hikâyesine dönen Şehir Hastanesi bir kez daha TBMM gündemine getirildi. Mecliste gündem dışı söz alan CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, 4 yıl önce ihalesi yapılan fakat müteahhidin iş bırakması nedeniyle tamamlanamayan hastanenin maliyetinin 12 kat arttığını hatırlattı.

Hükümetin aldığı tasarruf tedbirleri kararının göstermelik uygulandığını, asıl tasarruf yapması gereken kurum ve kuruluşların ‘itibardan tasarruf olmaz’ mantığını sürdürdüklerini kaydeden Arpacı; “2020'de 1 milyar lira olan bedel geçen hafta dördüncü ihalede tam 11 milyar 999 milyon lira bedele ulaştı. 4 senede tam 12 kat arttı. Daha başlamadan halkın cebine el uzatıldı. 1 milyar liraya bitecek iş, 12 milyar lira oldu” sözleriyle isyan etti.

NEREDE ENFLASYONU HESAPLAYAN TÜİK?

Arpacı sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşın asgari ücretine, memurun ve emeklinin maaşına gelince enflasyonu doğru hesaplayamayan iktidarınızın yandaşa ihale verirken nasıl hesaplamalar yaptığını hepimiz görüyoruz. Şimdi soruyorum. Nerede enflasyonu hesaplayan TÜİK Başkanı? Nerede halkın sağlığından sorumlu Sağlık Bakanı? Nerede depremle ilgili önlem alması gereken Şehircilik Bakanı? Nerede ‘Tasarruf yapacağız’ diyen Maliye Bakanı? Nerede ‘Harcanan her kuruşun hesabını soracağım’ diyen Cumhurbaşkanı? Vatandaşın asgari ücretine, memurun ve emeklinin maaşına gelince enflasyonu doğru hesaplayamayan iktidarınızın yandaşa ihale verirken nasıl hesaplamalar yaptığını hepimiz görüyoruz” ifadelerini kullandı.

POLİSİN BİNASI YOK

Milletvekili Arpacı; “Devlet insanı yaşatırsa vardır. Denizli birinci derece deprem bölgesinde ve son 5 yılda 2 ilçemizi de etkileyen depremler meydana geldi. Can kaybı yaşanmadı, çok sayıda bina yıkıldı ve birçok vatandaşımız büyük maddi zarar gördü. Denizli'de deprem olması hâlinde ilk yıkılacak binalar Emniyet Müdürlüğü binası ve Denizli Devlet Hastanesi’dir. Şu an Emniyet Müdürlüğü binamız boşaltılmış durumda. Kahraman polislerimiz ne yazık ki şehrin birçok yerine dağılmış ama konteynerda ama başka kamu binalarında bir odada 4-5 kişi dağınık bir şekilde zor şartlarda görev yapmak zorundadır. Buradan Bakanlığa seslenmek istiyorum; Denizli'nin acil olarak Emniyet Müdürlüğü binasına ihtiyacı vardır. Denizli'ye yakışan, uzun yıllar hizmet edecek modern bir binanın ivedilikle yapılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“DENİZLİ DEVLET HASTANESİ DEPREM RİSKİ ALTINDA”

Şiddetli bir deprem olması hâlinde en büyük riskin Denizli Devlet Hastanesi olduğunu belirten Arpacı; “Bu konuda AKP Hükümetini defalarca uyardık. Bu uyarılar karşısında Bakanlık sadece bir rapor hazırlamakla yetindi. Hazırlanan rapor gösterdi ki şiddeti yüksek olmayan bir deprem meydana geldiğinde bile binalar yıkılacak durumdadır. Buna karşı hastane tahliye edilmedi, güçlendirme yapıldı. 1970'lerden kalma, 8 bloklu, bin yatak kapasiteli Denizli Devlet Hastanesi’nin gece nüfusu 2 bin 500 kişi. Gün içinde doktorlar, sağlık çalışanları, hastalar ve hasta yakınlarıyla bu sayı 5 bin kişiyi buluyor. Olası bir depremde 5 bin canımızı riske attığımız gibi böyle bir felaket yaşanırsa geride kalanlar için sağlık hizmeti verecek, şehrin kalbindeki en büyük kurum yok olacak” diye konuştu.