GÜLTEKİN UYSAL DENİZLİ’DE KONUŞTU

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal; “Türkiye’nin bir Anayasa’dan daha öncelikli bir demokratik iklime geçme ihtiyacı var. Yakın zamanda Demokrasi Geçiş Modelini Türkiye ile paylaşacağız” dedi.

Bir dizi temaslar için Denizli’ye gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin il başkanlığında partililerle bir araya geldi. Ardından Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması düzenleyen Genel Başkan Uysal, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. İl Başkanı Yıldıray Akıncı ve partililerin de katıldığı toplantıda konuşan Uysal, ilk olarak 31 Mart Yerel seçimlerinin sonuçları hakkında görüş bildirdi. Yerel seçimin siyasi olarak çok farklı hükümlerinde de ortaya koyulduğunu söyleyen Uysal, “Türkiye’nin uzun bir iktidar döneminin akabinde sıkışmışlığı ortada. Söyleyecek sözü bitmiş, her türlü imkan ve yetkiye rağmen kendi iddialarıyla sınanmış ve kaybetmiş Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarıyla karşı karşıyayız. Sadece gelen topa degaj yapmakla günü geçiriyoruz. Bu açıdan Türkiye’nin esaslı bir silkinmeye ihtiyacı var. Yerel seçim, büyük ölçüde Türkiye’nin üzerindeki kara örtüyü aralayabilmek adına önemli bir imkân vermiştir” diye konuştu.

“TİLKİNİN KIRK HESABI VAR, KIRKI DA KÜMES ÜZERİNE”

Sivil Anayasa konusunu da değerlendiren Genel Başkan Uysal, “Bu ülkenin önemli meseleleri var ama kaybettiği psikolojik üstünlüğü geri alabilmek adına bir anayasa gündemi ülkenin önüne getirildi. İktidarın anlayışını biliyoruz. Anadolu tabiriyle tilkinin kırk hesabı var, kırkı da kümes üzerine. İktidarın çoğunluğu, referandumu götürmeye bile götürmeye sağlamayacak. Güya bir demokratik inisiyatif alıyormuşçasına bir propagandayla hem uluslararası hem de Avrupa ve gelişmiş ülkelerle ilişkilerimizi acaba temin edebilir miyiz tekrar, siyasi iktidarı sürdürmek adına acaba koyduğumuz iki dönem kısıtlamasını esnetebilir miyiz anlayış içerisinde olduklarını görüyoruz. Bu açıdan bizler, Demokrat Parti olarak çok kategorik bir şekilde iktidarın bu anlayışının karşısındayız. Türkiye’nin bugün can alıcı, can yakıcı meseleleri var” şeklinde ifade etti.

GÜLTEKİN UYSAL DENİZLİ’DE KONUŞTU

“ANAYASA’DAN DAHA ÖNCELİKLİ DEMOKRATİK İKLİME GEÇME İHTİYAÇ VAR”

27 Mayıs darbesinin yıldönümünü geride kaldığının altını çizen Genel Başkan Uysal, iktidara seslendi; “Siz eğer Türkiye’de darbecilerle, darbe mantığıyla, Türkiye’de askeri vesayetle mücadele ve yok etmek istiyorsanız öncelikle bu darbeyi yapanların isimlerinin kamusal alanlardan kaldırılması noktasında Demokrat Parti olarak bir teklifimiz var. Bu teklife destek versinler. Geçmişte de TBMM’nin Milletvekili olarak bu beyanımı ve teklifimi iletmiştim. O gün başta Milliyetçi Hareket Partisi’nin konjonktürel işbirliği dolayısıyla imtina ettiler, zihniyetlerini ortaya koydular ama bugün eğer, Türkiye’nin bir Anayasa’dan daha öncelikli bir demokratik iklime geçme ihtiyacı var. Türkiye’de yargının siyasi etkilerden arındırılması, siyasetin finansmanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bütçe hakkına erişmesinden başlayarak bir Demokrasi Geçiş Modelini Türkiye ile paylaşacağız” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜM ÜRETİLECEK BİR FORMÜL ÜRETMESİ LAZIM”

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar hakkında da konuşan Genel Başkan Uysal; “Başıboş sahipsiz köpeklerin kimi noktalarda çocuklarımızdan yaşlılarımıza varıncaya kadar saldırılara maruz kalmasına da imkân verdiğini görüyoruz. Bu mesele, neredeyse bugün söylendiği gibi ‘İthaf edelim’ noktasına getirilecek çözüm önerileri yerine; metropolleşen, artık demografinin değiştiği nüfusun büyük çoğunluğunun da metropollerde yaşadığı hayvanları sahiplenmeyi teşvik edecek bir takım düzenlemeler mümkün mertebe merkezine alarak çözüm bulmak lazım. Meseleyi bir siyasi itişme kakışma meselesi değil, Türkiye’nin çözüm üretilecek bir formül üretmesi lazım. Hem yerel, hem genel idarenin ortak irade sergilemesi bizim tercihimiz” şeklinde ifade etti.