DEĞİRMEN GİBİ…

İYİ Parti il başkanı öğütüyor. 7 yıllık partinin Denizli teşkilatından 6 il başkanı geçti. 

Meral Akşener’in genel başkanlığında 2017 yılında büyük umutlarla kurulan, başlangıçta merkez sağda küskün seçmeni etrafında toplamayı başaran, süreç içinde iç çekişmeler ve krizlerle kan kaybeden İYİ Parti yerelde de ayrılıklarla öne çıktı. Partide son olarak İl Başkanı Nihan Cihan Özden görevini bıraktığını açıkladı. Özden ile birlikte 7 yıllık geçmişinde 6 il başkanı gören parti, istediği yapılanmayı bir türlü sağlayamadı. 

iyi parti denizli

İLK BAŞKAN ÖZTÜRK OLDU

İYİ Parti Denizli teşkilatının kurulmasında en büyük pay sahibi Yasin Öztürk olmuştu. Partinin resmi kuruluşundan çok önce çalışmalarına başlayan ve her zaman Akşener’e yakınlığı ile öne çıkan Öztürk ilk olarak genel merkez görevlendirmesi ile il başkanlığına getirildi. Kurucu yönetim partiyi kongreye götürdü ve Öztürk bu kez genel kurulun desteğiyle, tek aday olarak girdiği seçimlerde il başkanlığı görevine getirildi. 

Yasin Öztürk 2018 yılı genel seçimlerinde il başkanlığından istifa ederek partisinin ilk sıra milletvekili adayı olarak TBMM’ye adım attı. Öztürk’ün istifasıyla boşalan başkanlık görevine il yönetimi kararıyla Hasan Akgün getirildi. 

iyi parti denizli

AKGÜN İKİ KEZ GÖREV ALDI

Genel seçimleri il başkanı olarak geçiren Akgün 2019 yılı yerel seçimleri öncesi Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı olmak üzere görevini bıraktı. Akgün’ün ayrılmasından sonra genel merkez kararı ile il başkanlığına Hasan Hüseyin Bozkurt getirildi. Yeril seçimlerin ardından Bozkurt da görevinden istifa etti. Genel merkez bir kez daha Hasan Akgün’ü il başkanlığı görevine getirildi. 

iyi parti denizli

EN UZUN KOLTUKTA KALAN İSİM AKIŞIK OLDU

Bir yıl sonra Temmuz ayında yapılan partinin olağan il kongresinde Raziye Akışık partililerin desteğini alarak il başkanlığına getirildi. Akışık üç yıl görevde kaldıktan sonra partiyi kongreye götürdü ve kendisi aday olmadı. Akışık Denizli’de en uzun süre il başkanlığı yapan isim oldu. 

Bu kongrede Özer Tunçtürk delegelerin desteğini alarak partinin yeni il başkanı oldu. Tunçtürk, 2023 yılındaki genel seçimlerin ardından görevini bıraktı. Tunçtürk’ün yönetim kurulu içinde yer alan Nihan Cihan Özden, yönetim kurulu kararıyla il başkanlığına getirildi. Özden bugün istifa etti.