ALKOLLÜ MEKÂNLARLA HİÇBİR PROBLEMİMİZ YOK

AK Partili Nihat Zeybekci, büyükşehir meclisinin Beltaş’ın bazı tesislerinde alkol satılması yönündeki kararını yargıya taşıyacaklarını duyurdu. Zeybekci gelen tepkiler üzerine ikinci bir açıklama yaptı, “Alkollü mekânlarla hiçbir problemimiz yok” dedi. Belediye başkanlığı döneminde tabakhaneyi alkol alanı ilan etmiş, bu karar nedeniyle kent merkezindeki 7 içkili lokal kapatılmıştı. Diğer yandan siyasetin renkli siması İsmail Yarımca bu açıklamaya sert tepki gösterdi.

Denizli’de alkollü mekan tartışması yeniden hortladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin iktisadi işletmesi olan Beltaş’a ait üç tesiste alkol servisi yapılması yönündeki kararın ardından Ak Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin açıklamaları gündem oldu.

Tartışmaya katılmak için uzun süre bekleyen ve Kurban Bayramı arefesinde konuyu tekrar gündeme getiren Zeybekci, meclis kararını yargıya taşıyacaklarını duyurdu.

BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE ALKOL KONUSU

Partisinin arefe günü gerçekleştirdiği bayramlaşma töreni sırasında seçim sonuçlarını değerlendiren Zeybekci; “Millet böyle takdir ettiyse bize kabul etmek düşer. Milletimizin seçtiği belediye ve belediye başkanlarımızdan Denizlili bir vatandaş olarak, bizim de hizmet beklemekten başka diyebileceğimiz bir şey yoktur. Şunu unutmayalım; AK Parti'nin diktiği ağaçlara ve çiçeklere bile bakamayacaklar, yeşil alanları bile koruyamayacaklar. Kurduğumuz sistemi bile yürütemeyecekler, ben size söyleyeyim. Geldiklerinde ilk icraatlarına baktığımız zaman şehrin en önemli meselesini çözmek üzere aldıkları meclis kararına baktığımızda Denizli Büyükşehir Belediyesine ait işletmelerdeki içki kararı, alkollü mekânlar kararı. Bu şehrin böyle bir şeye ihtiyacı yok. Denizli’de özel sektöre ait olan işletmelerde, restoranlarda, diledikleri her yerde insanlar zaten serbestçe diledikleri her şeyi içebiliyorlar. Benim vatandaşım oraya gidip de oturduğunda, yan tarafta iki kadeh içtikten sonra zıvanadan çıkan bir insanla muhatap olmak istemez. Belediye Meclisi, Belediye Kanununun onlara vermiş olduğu yetkiyle böyle bir karar almamaları gerekiyordu, aldılar. Biz de AK Parti olarak bununla ilgili hukuki süreci de derhal başlatacağız" ifadelerini kullandı.

ALKOLLÜ MEKÂNLARLA HİÇBİR PROBLEMİMİZ YOK

SERT TEPKİLER GELDİ

Zeybekci’nin bu sözlerine özellikle CHP kanadından sert tepkiler geldi. Sosyal medyada kendi belediye başkanlığı döneminde alkollü mekânlar ile ilgili aldığı kararlar hatırlatıldı, İzmir büyükşehir belediye başkan adaylığı sırasındaki sözleri anımsatıldı.

Zeybekci’nin başkanlığı döneminde kentteki alkollü işletmelerin kapanmasına neden olan alkollü alan kararı hatırlatıldı, sağlıksız bir ortam olan tabakhanenin alkollü alan ilan edilerek kent merkezindeki işletmelerin ve 7 dernek lokalinin kapatıldığı gündeme getirildi.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan ise ‘Kurduğumuz sistemi bile yürütemeyecekler’ sözlerine “Kesinlikle yürütmeyecek ve dahi yürüttürmeyeceğiz” diye yanıt verdi.

ALKOLLÜ MEKÂNLARLA HİÇBİR PROBLEMİMİZ YOK

İKİNCİ AÇIKLAMAYI YAPTI

Eleştirilerin ardından Zeybekci dün sosyal medya hesabından ikinci bir açıklama yaparak yanlış anlaşıldığını savundu. Alkollü mekanlarla problemi olmadığını ileri süren Zeybekci paylaşımında; “Denizli’mizde özel şahıslara ait yüzlerce her türlü alkolün alınabildiği işletme bizim belediye başkanlığımız zamanında olduğu gibi bugün de mevcuttur ve bunlarla geçmişte olduğu gibi şimdi de hiçbir problemimiz yoktur.

Ucuz ve güvenilir olması nedeniyle vatandaşlarımızın çocukları ile geldiği belediyeye ait bu halka açık tesislerin 5’i için ‘içkili yer bölgesi’ kararı alındı. Bunlardan biri okulun ve öğrenci yurdunun karşısında, biri spor tesisi ile iç içe, biri ise mezarlık ve cami ile yan yanadır. Biz bu kararın kanuna aykırı olduğunu düşünüyoruz. Kaldı ki belediyenin görevi işlettiği tesislerde alkol tüketimini artırıcı gayret içinde olmak mıdır, sizce bu normal midir? İçenlerin kişisel tercihidir ancak alkol sağlığa faydalı ve teşvik edilmesi gereken bir şey midir? Ayrıca Denizli’miz için ilk çözülmesi gereken konu, Belediye Meclisimizin ilk oylaması gereken karar bu muydu gerçekten. Bu karar, herkesin makul akıl ile değerlendirme yapması gereken bir konudur. Belediye Başkanımız ve Belediye Meclisimizden isteğim, bu kararı tekrar müzakere etmeleridir. 2019 yılında İzmir'de söylediklerimiz de aynıydı, insanımızın özel hayatına müdahale etmek hiç kimsenin haddine değildir” ifadelerini kullandı.

YARIMCA: FUHUŞ YUVASI…

Zeybekci’nin alkol tartışmalarını yeniden alevlendiren açıklamaları sosyal medyada da gündem oldu. Kale eski belediye başkanı ve il genel meclisi eski üyesi İsmail Yarımca sosyal medyada benzer bir tartışmanın altına; “Bu zatlar yerel seçimlerden sonra mı Müslüman oldular? Tövbe mi ettiler? 22 yıldır ülkenin içine ettiler. Hele bir edebinizle oturun. Savunacak ne geçmişiniz var. Zinayı suç olmaktan çıkardınız. Uyuşturucuyu ilkokula kadar kattınız. Domuz etinin kasaplık et olarak satışını serbest ettiniz. Aile mefhumu diye bir şey koymadınız. Teleferik fuhuş yuvası oldu. Yahu söyleyecek o kadar çok şey var, bir yüzükle gelenler, bir yırdık donla gelenler halkın huzurunda ne dedi…” ifadelerini kullandı.

Tartışmaya neden olan karar büyükşehir belediye meclisinin Mayıs ayındaki toplantısında alınmıştı. Belediye şirketi Beltaş’ın işlettiği Beyaz Kafe, Butik Kafe ve Değirmen Kafe’de alkol satışı yapılması yönünde karar alınmıştı.