AK PARTİ İL BAŞKANI GÜNGÖR: KAHVEDE KONUŞUR GİBİ KONUŞMA…

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör meclis toplantılarında sık sık belediyede usulsüzlükler yapıldığını savunan Çavuşoğlu’na seslenerek; “Bir iddian varsa bunu ispatlamakla mükellefsin. Kahvede konuşur gibi konuşursan bunun adına dedikodu denir, iftira denir. Elinde belge, bir iddian varsa hesabını soracak olan Türk yargısıdır” ifadelerini kullandı.

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun belediyede usulsüzlükler yapıldığına ilişkin iddialarına yanıt verdi.

Pamukkale İlçe Başkanı Osman Özpek ve Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz ile birlikte gazetecilerin karşısına geçen Güngör, gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

Yerel seçimde milletin vermiş olduğu kararın başlarının üzerinde olduğunu dile getiren Güngör, "Bu seçim sonuçlarıyla ilgili bugüne kadar üç aylık zaman diliminde değerlendirmeler yapıldı. Teşkilatımızla ilgili nelerin eksik olduğu veya yapmış olduğumuz icraatlardan hangi konuların eksik olduğu noktasında da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart gecesi yapmış olduğu balkon konuşmasında da ifade ettiği gibi onun vereceği her türlü karar neticesinde bizler de yolumuza devam edeceğiz. 'Olanda hayır vardır' diye Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği süreçten sonra öncelikle başkanlarına yönelik bir danışma toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. 81 il başkanı olarak orada yerel seçimlerle ilgili her türlü vatandaşımızın söylediği, milletimizin söylediği, teşkilatımızın söylediği her türlü konular değerlendirilerek bir rapor haline getirilerek genel merkezimize iletildi. Bunun akabinde de milletvekillerimizle yine aynı şekilde Ankara'da kap gerçekleştirildi. Allah nasip ederse de önümüzdeki hafta belediye başkanlarımızın ve büyükşehirdeki grup başkan vekillerimizin Ankara'da katılacağı bir toplantı yapılacak" diye konuştu.
 

AK PARTİ İL BAŞKANI GÜNGÖR: KAHVEDE KONUŞUR GİBİ KONUŞMA…

"MİLLETİMİZ BİZE BİR MESAJ VERDİ"

Siyasi partilerde her zaman yarışın olduğunu ve 18 defa girilen yarışın 17’sinde AK Parti'nin birinci parti çıktığını, son yapılan seçimde ilk defa ikinci parti konumuna düştüklerini kaydeden Güngör, "Elbette ki; bir AK Partili olarak ve Cumhurbaşkanımıza gönül vermiş bir kişi olarak çok ama çok üzgünüm. Böyle bir sonucun ortaya çıkmasından dolayı Denizli ile ilgili…  Ama diğer taraftan da yine Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak ve AK Partili olarak asla bu sonuçtan sonra da ümitsizliğe ve umutsuzluğa kapılıp ve bu sonuçtan bir ümitsizlik doğacak şekilde de hareket etme tarzımızın olmadığını ifade etmek istiyorum. Milletimizin bize vermiş olduğu her türlü görev ve onun bize söylediği her söz bizim için daha önemlidir. Milletimizi bize bu konuda bir mesaj vermiştir, bu mesajı biz AK Parti İl Başkanlığı olarak gereğini yaptık, yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacak olduğu tüm tasarruflarda bizlerin söyleyeceğimiz söz her zaman olduğu gibi yine de başımızın üzerinde deyip bize hangi görev verilirse onu yapmaktır. Makam mevki peşinde koşmayan sadece ve sadece Denizli için gece gündüz çalışan parti teşkilatıma teşekkür ediyorum. Biz bir yarışa çıktık, milletimiz böyle bir karar verdi. Biz milletin üzerine söz söyleyen bir siyasi parti bugüne kadar olmadık. Biz hiçbir zaman milleti suçlayıcı bir ifade kullanmadık. Sandıktan çıkan sonuç bizim başımızın üzerindedir dedik" ifadelerini kullandı.

ÜÇ AYLIK PERFORMANSI DEĞERLENDİRDİ

Denizli’de 31 Mart yerel seçimlerinde vatandaşın kendilerine muhalefet görevi verdiğine işaret eden Güngör, "Milletimizin vermiş olduğu muhalefet görevini de en iyi şekilde yapmak üzere yolumuza devam edeceğiz." dedi. Büyükşehir Belediyesinin geçen üç aylık zaman dilimi içerisindeki çalışmalarını değerlendiren Güngör, 2004 yerel seçimden itibaren Denizli’de AK Parti belediyeciliği ile ortaya konulan hizmetleri herkesin gördüğünü, Denizli’nin imrenilen bir şehir haline gelmesindeki en büyük katkının başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleri ile birlikte hem Nihat Zeybekci'nin hem Osman Zolan'ın bu şehre yapmış olduğu sayısız hizmetler olduğunu kaydetti. Bugün gelinen noktada yapılan çalışmalara bakıldığında yaklaşık bir ayının panolarda yalan olan ve bundan önceki belediye başkanı Osman Zolan tarafından da yalanlanan borç miktarının panolara asılarak "iş yapmak yerine bahane üretmek" olduğunu ifade eden Güngör, üç ay boyunca tiyatro edasıyla bahane üretildiğini ama kendi belediyecilik anlayışlarında bunun olmadığını söyledi.

Güngör, milletin verdiği görevle birlikte beş yılı parti olarak söylenen vaatlerin onlara hatırlatılması noktasında prese devam edeceklerini ifade ederek, seçim döneminde mevcut belediye başkanının seçim vaadi olarak söylediği emeklilere ikramiye ve doğum yapan kadınlara yardımını hatırlattı ve şunları söyledi:

*Emeklilere ikramiye vereceklerini ifade ettiler. Denizli’de 287 bin kişi emekli. Yani siz Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olurken emekliye hitap ederken bu 287 bin kişiye hitap ederek bir vaat veriyorsunuz ve vatandaşa yanlış bilgi veriyorsunuz. Vatandaşa vermiş olduğunuz vaatleri eğer seçildikten sonraki cümlelerle seçimde bunları izah etseydiniz sanırım sizi dinleyen ve bunlarla ilgili yalan söylediğinizi de herkesin bileceği bir durum olduğu için bunları söyleyemeyeceğinizi düşünüyoruz.

* Seçim meydanlarında bu 287 bin kişiye sanki her ay ikramiye verecekmiş gibi anlatıldı ama iş başa düşünce, bunların ne kadarını azaltırsak bu rakamı düşürebiliriz haline getirildiğini de hatırlatmak istiyorum.

* Ben şunu merak ediyorum, bu şartlara uyan bu 287 bin emekliden bu rakam nedir, kaç kişidir? Bundan faydalanacak olan sayısını Denizlili olarak, Denizli’de yaşayan bir vatandaş olarak ben de bunu merak ediyorum. Böyle bir söylemi ve böyle bir eylemi arasındaki makasın ne kadar açık olduğunu bizlere izah etmesini özellikle kendilerinden rica ediyoruz. Merak ediyorum kaç kişiye bu para verilecek ve kaç kişi bundan faydalanacak? Bunların net olarak anlatılmasını kendilerinden istirham ediyorum.

* Vatandaşlarımızın çoğu her doğan bebeğe şartsız kimin bebeği olduysa öyle bir yardım alacağını anladı ama uygulama farklı.

*Eğer siyaset sadece insanlarda farklı algılar oluşturarak bu işi kazanmaksa bunun sonunda da bu millet bu söylenen vaatlerin yerine getirilmediğini ve doğru olmadığını görecek. Karşılığını da Allah nasip ederse göreceksiniz, 2029'a kadar millet tarafından verilen bu beş yıllık sonunda tekrar millet tarafından AK Parti'ye verilecek, bu şarkı burada asla bitmeyecektir.

AK PARTİ İL BAŞKANI GÜNGÖR: KAHVEDE KONUŞUR GİBİ KONUŞMA…

İDDİALARINI İSPATLA, YARGIYA GİT

Bu millete hizmetkâr olmaya devam edeceklerini vurgulayan Güngör, "Bunu yaparken de özellikle bundan önce nasıl ki milletimizin her söylediği söz başımız üstünde dediysek edebimizle adabımızla ahlakımızla, iftira atmadan ve birtakım iddialarla değil... Bir iddian varsa yüce mahkeme herkese açık, buyur git. Her hafta, her toplantıda her ay farklı konuları getirip... Şöyle bir şey var. Eğer bir iddian varsa bunu ispatlamakla mükellefsin. Eğer herhangi bir mahallede, kahvede konuşur gibi bir yerlerde konuşursan bunun adına dedikodu denir, iftira denir. Sen belirli bir makama gelmiş bir kişi olarak bir iddian varsa bunun hesabını soracak olan Türk yargısıdır, Türk mahkemeleridir, çıkarsın elinde belge, ne varsa verirsin. Türk yargısına biz inanıyoruz, başka gidecek yerimiz var mı? Gidersin bu işi bitirirsin. Her gün, her ay biz bunu dinlemekten vatandaş olarak da söylüyorum AK Parti il başkanı olarak da söylüyorum farklı farklı konularla, dedikodularla bu Denizli‘yi yormaya hiç kimsenin hakkı yok. Millet size bir görev verdi Denizli‘ye hizmet edin diye, dedikodu yapın, laf edin veya şuraya buraya laf yetiştirin, ahkâm kesin diye bu görevleri hiç kimse kimseye vermedi. Nasıl ki AK Parti dönemindeki bizim burada yaptığımız hizmetler neyse, bu memleket için ve Denizli için yapılacak olan her yararlı işte de Denizlimiz için yapılacak olan her yararlı işte AK Parti yanında olacaktır. Denizlimiz için hizmet edilecekse Denizlimize faydalı olacaksa ne yapılacaksa biz de onların yanında olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Ama yapılacak her türlü yanlış da sayımıza bakılmaksızın bizler de en iyi şekilde bunu vatandaşımıza anlatmakta da mükellefiz" ifadelerini kullandı.

ALKOL KONUSU

Vatandaşlardan ve sivil toplum kuruluşlarından Beltaş’a ait işletmelerde alkol satışına ilişkin tepkiler oluştuğunu hatırlatan Güngör şu ifadeleri kullandı:

* Seçimi kazandıktan çok kısa bir süre sonra seçim vaatleri olmamasına rağmen kendilerinin ilk yaptığı iş Denizli Büyükşehir Belediyesine bağlı kuruluşlarda alkolle ilgili vermiş olduğu bir karar var.

* Bu karar Denizli’deki vatandaşlarımızı rahatsız etmiştir, milletimiz bu konuda rahatsız olmuştur. Yasak getirme, kimsenin hayat felsefesine yaşam tarzına, yediğine içtiğine karışan bir siyasi parti olmuş olsaydık, millet zaten bize 22 yıldır bu memlekete hizmet etme imkânını vermezdi.

* Bizim burada söylemeye çalıştığımız husus şu; bir kamu kuruluşu olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi her türlü zararlı kötü alışkanlıklara, bu kararıyla teşvik olduğunu düşünüyorum.

* Diyoruz ki; bunu yapmayın, bu yanlıştır. Bunu bir kez daha düşünün. Vatandaşları bir kez daha dinleyin, anneleri dinleyin, oraya giden çocukları dinleyin ve oraya gitmek isteyen aileleri dinleyin, bu karardan vazgeçin diyoruz.

* Bu işi biz mahkemeye yargı yoluna götürüp inşallah önümüzdeki günlerde de bu neticelenir. İnşallah vatandaşlar mahkeme yoluna gitmeden kendilerinin bu karardan vazgeçmelerini istiyoruz"

HORZUM’UN SÖZLERİNE YANIT VERDİ

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum‘un yaptığı açıklamayı hatırlatan Güngör, kendisine teşekkür ettiğini ifade ederek, "Orada zaten ifadelerinde bunun doğru olanı, içilmemesi diye ifade ediyor, bu alkolün burada içilmesi gerektiğini ifade ediyor. Büyükşehir Belediyesinin teşvik etmesine de hayır demesi lazım mantıken, doğru olan içilmemesi ise bu kararla çelişmemesi lazım. Hem böyle söylüyorsunuz ama öbür taraftan da Büyükşehir Belediyesi'nin kararına da destek veriyorsunuz. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde bu konuları bir kez daha düşünerek Denizlimizin onlardan beklediği hizmetleri bekliyoruz. Ama bizim gördüğümüz kadarı ile de bizim yapmış olduğumuz projelerin, parkların, bahçelerin ve tüm yatırımların bile maalesef onların bakımı ve onarımını da yapamayacak durumda bir görüntü sergiliyorlar. Biz böyle bir durumu istemeyiz. Bu verilen beş yıllık vizenin yani 60 aylık sürenin üç ayı tamamlanmış oldu 57 ay bir süreleri kaldı. Zaman çok hızlı geçiyor. Milletimiz de seçim öncesi söylenenleri ve seçim sonrası yapılanları zihnine kaydediyor. Bizler de bunları anlatmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Güngör, sendikaların sivil toplumların ve vatandaşların bu konuda rahatsızlık duyduğunu ve bunu yargıya taşıma konusunda çalışmalarının olduğunu dile getirerek; "Bu konunun milletimiz tarafından tasvip edilmediğini gayretindeyiz, ön plana çıkarma gayret gayretindeyiz. Bunun yanlış olduğunu bir daha düşünülüp bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini rica ediyoruz” diye konuştu.