HORZUM: DEVLET FIRSATÇILIK YAPMAZ

CHP Denizli İl Başkanı Horzum, elektrik zammının klima kullanımının en fazla olduğu ve tarım sektörünün en aktif döneminde yapıldığına işaret etti: “Devlet fırsatçılık yapmaz” dedi. 

Enerji piyasası Düzenleme Kurumu’nun elektriğe mesleklerde yüzde 38, tarımda ise yüzde 30 zam kararı CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’un tepkisini çekti.

Yapılan zammı fırsatçılık olarak nitelendiren Horzum yazılı açıklamasında; “Yaz aylarında Türkiye sıcaktan kavrulurken, vatandaşlarımız klima ile serinlemeye çalışırken meskene yapılan yüzde 38’lik zam ve tarımın en yoğun yaşandığı dönemde üreticiye yönelik yapılan yüzde 30’luk zam kabul edilemez. Devlet fırsatçılık yapamaz. Vatandaşını böyle zor duruma sokamaz” ifadelerini kullandı.

“UYDURMA VERGİLER”

İktidarın fırsatçılıklarına yenisini eklediğini savunan Horzum; “Uydurma vergilerle vatandaşın belini büken zihniyet şimdi de zamları ardı ardına sıralıyor. Onlara sorsan ülkemizin ekonomisi büyüyor. Dünya bizi kıskanıyor. Büyüyor ama saray ve aveneleri büyüyor. Vatandaş fakirleşiyor. Bu zulmün bitmesine, ülkemizin AKP’den kurtulmasına çok az kaldı. Sosyal devlet anlayışı, halkının yanında hükümet anlayışı CHP ile gelecek. Yereldeki başarımızı genele taşıyacağız” görüşlerine yer verdi.