ÜYELİK BAŞVURULARI BİLEREK BEKLETİLDİ

Yönetim kurulundaki 5 kişinin parti üyesi olmadıkları gerekçesiyle görevinden alınan CHP Serinhisar Kadın Kolları Başkanı Ayşe Borucu sosyal medyadan açıklama yaptı, ilçe başkanını suçladı. 

CHP Serinhisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Borucu ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz günlerde Kadın Kolları Genel Başkanlığı kararıyla görevinden alınmıştı. Kısa süre önce kongre ile göreve gelen Borucu’nun yönetime yazdığı 5 asil ve 5 yedek üyenin CHP üyesi olmadıkları gerekçesi ile görevden alındıkları savunulmuştu. 

Ortaya atılan iddialar karşısında sosyal medyadan takipçilerine seslenen Borucu, “Yapılanların bir de perde arkası vardır” diyerek bazı iddialar öne sürdü. 

İLÇE BAŞKANI TARAFSIZ DEĞİL

Borucu kongre öncesi ilçe başkanının tarafsız davranmadığını savunarak CHP İlçe Başkanı Ramazan Ekiz’i suçladı. Paylaşımında; “Seçim öncesi tarafsız olması gereken ilçe başkanı, toplu ortamlarda şahsıma adaylığımın desteklenmediğini açıkça beyanları söz konusudur. Akabinde üyelik göndermekte ısrarlarımıza rağmen; ‘yapmıyorum kardeşim bu insanlar ne diye getiriyor bu üyelikleri’, ‘GBT sorgulaması yapacağım’a kadar direnişli üye yapmama çabası online üyeliğe adım atmama sebep olmuştur. Online üyeliklerin de sistemde onaylanmasını istediğimizde ne kadar gecikirse düşüncesi ile onay mesajı vermemek istemesine kadar uzanmıştır” ifadelerine yer verdi. 

KONTROLÜ ELİNDE TUTMAK İSTİYOR

İlçede 4 dönem kadın kolları başkanlığı yapan Borucu ilçe yönetimini CHP’yi kendi kontrolünde tutmak çabası içinde olmakla suçladı. 

Açıklamasının devamında; “Seçme seçilme hakkına herkes sahiptir. CHP’nin tüm üyelere divana aday arkadaşımızın üyeliğinin olmadığını aday olmayacağını beyan ettim. Seçim günü kullandığımız sistem aracılığı ile adayın üyeliğinin olmadığının kontrolünü sağladıktan sonra dilekçe ile başvurdum. Genel merkezden üyeliğinin yapıldığı bilgisi sözlü beyan edilmiştir. 

Bunun yeterli olmayacağını, Yargıtay in sayfasından görmek istediğimi beyan etmeme rağmen dilekçeleri ve şikayetleri il başkanlığına gönderilip seçime gidilmesine karar verilmiştir” ifadelerini kullandı. 

YÖNETİMDEKİLER ÜYE DEĞİL

Kendi yönetim kurulu üye adaylarının parti üyesi olmadığı yönünde ilçe başkanı ve divan başkanı tarafından uyarıldığını söyleyen Borucu; “Sözlü beyanda bulunmasının üzerine kendisinin ve bundan önceki ana kademe seçimlerinde de bunun uygulandığının, o zaman kendisinin de ilçe başkanlığı seçiminin geçersiz olduğunu savundum” sözlerini kullandı. 

SORULAR YÖNELTTİ

Paylaşımında bazı sorular yönelten Ayşe Borucu şu ifadeleri kullandı: 

Kişi ve kişilere göre mi üyelik yapılmaktadır? Açık beyan eden ilçe başkanı tarafsız mıdır? Adayın üyeliğini Yargıtay'dan görmek isteyince seçime neden geçildi? İptal sebebi adayın üyeliğinin onaylanmasını beklemek mi? 

* Karşı adayın üyeliklerini genel merkezden yaptık diyen yöneticilerimiz, üye olacakları hepsini bir araca bindirip size getirelim hızlı üyelik durumu olması mümkünse 3 ay üyelik sürecini beklememiş olur muyuz?