ÖZTÜRK, SİNAN ATEŞ DAVASINDA

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince başlandı. Duruşmayı Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile birlikte takip etti.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin dava görülüyor. Cinayetle bağlantısı olduğu düşünülen 22 sanığın, "tasarlayarak öldürme", "öldürmeye teşebbüs", "suça azmettirme" ve "suça yardım etme" suçlarından hakim karşısına çıktı. 

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK DE DURUŞMA SALONUNDA

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen duruşmanın 5 gün sürmesi planlanıyor. Duruşmayı ülkenin siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü temsilcileri de yakından takip ediyor. Duruşma salonunda Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de partisinin genel başkanı Müsavat Dervişoğlu ile birlikte takip ediyor.

ÖZTÜRK, SİNAN ATEŞ DAVASINDA

NE OLMUŞTU?

30 Aralık 2022'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ateş'in ölümüyle ilgili hakkında işlem yapılan toplam 39 kişiden tutuklu 22'si hakkında iddianame düzenlenerek dava açılmış, haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17'si hakkındaki soruşturmanın ayrı dosya üzerinden sürmesi kararlaştırılmıştı.