SOL PARTİ: İNSANİ ÇÖZÜM MÜMKÜN

Türkiye’de son günlerde yaşanan mülteci sorununa ilişkin değerlendirmede bulunan Sol Parti İl Başkanı Serdar Aktaş, “İnsanı çözüm mümkün. Göçmen meselesi üç maddede çözülebilir” ifadelerini kullandı. 

 

Türkiye’nin çeşitli kentlerinde göçmenlere yönelik eylemlerin artmasının ardından Sol Parti’den sağduyu çağrısı geldi. Denizli İl Başkanı Serdar Aktaş meselenin insanı yöntemlerle çözülebileceğini kaydetti. 

Yazılı bir açıklama yapan Sol Parti İl Başkanı Aktaş yaşanan krizin nedeninin göçmenler olmadığını hatırlatarak; “ Olaylar ülkemizi tehlikeli sulara sürüklüyor. Tek adam rejimi ülkemizi bir göçmen deposuna dönüştürdü. Göçmenleri ucuz iş gücü olarak kullanan patronların sonuna kadar nemalandığı bu durum, aynı zamanda ülkemizde cihatçı çetelerin gettolar oluşturarak konuşlandığı bir başka riske daha kaynaklık etmektedir. Öte yandan da hedef haline getirilen göçmenler kayıtsız, can güvenliğinden yoksun bir biçimde yaşamak zorunda bırakılmaktadır.

Geri dönüşün önünün açılarak, bu krizden çıkış kapısının aralanması ancak böyle başarılabilir. Bugün öncelikle bu çatışma ortamı durdurulmalı, hedefte olan göçmenlerin can güvenliği sağlanmalıdır. AB ile yapılan geri kabul anlaşmaları iptal edilmeli, Suriye yönetimi ile barışçıl geri dönüş şartları oluşturulmalı, tüm cihatçı güçler sınır  dışı edilmelidir” ifadelerine yer verdi.