ÇAVUŞOĞLU‘NDAN ÖZKAN'A HELALLEŞME ÇAĞRISI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan’a belediye meclisinden “helalleşme” çağrısı yaptı. Özkan’ın danışman olarak çalıştırdığı B.H. ’nin iki yıl maaşını belediyeden aldığını söyleyen Çavuşoğlu, "Gelin kul katında en azından hesabınızı ödeyin" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Belediye Meclisinin temmuz ayı toplantısı ikinci birleşiminde yaptığı açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi personeli oldukları halde başkalarının hizmetinde çalışanlar olduğunu açıkladı. Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın danışmanı olarak çalıştırdığı B.H. isimli kişinin iki yıl Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden maaş aldığını iddia eden Çavuşoğlu, Ak Partili vekile, “helalleşme” çağrısı yaptı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı ikinci oturumunda iki gün önce dile getirdiği başkalarının hizmetinde çalışan belediye personeli konusunu tekrar gündeme getiren Çavuşoğlu, baş harflerini açıkladığı personelin dışında iki kişi daha olduğunu açıkladı.

 Bülent Nuri Çavuşoğlu

YENİ İHBARLAR GELDİ

Çavuşoğlu, meclisin ilk birleşiminde yaptığı çağrı sonrasında maaşını Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden alıp başkalarının hizmetinde çalışan iki isimle ilgili yeni bir ihbarın ulaştığını ifade ederek, "İki arkadaşımızla ilgili de soruşturmaları başlattık. Yine bu iki arkadaşımızın özel işler noktasında birilerinin hizmetinde oldukları, Denizli belediye sınırları içerisine girmedikleri, yaklaşık iki yıldan beri de Denizli Büyükşehir Belediyesi‘ne uğramadıkları ile ilgili bir iddia var. Bu iddiayı ete kemiğe büründürüyoruz, gerekli tahkikatı kendi içimizde başlattık. Salı günü de söylediğimiz gibi, öncesinde de söylediğimiz gibi aynı şekil ve hassasiyetle süreci devam ettireceğiz" dedi.

ÖZKAN’A ÇAĞRI YAPTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, salı günü yaptığı çağrıya yanıt alamadığını belirterek, “Geçen gün yapmış olduğumuz çağrıdan sonra beklediğimiz kul hakkının gelmesi noktasındaki dönüşü maalesef Denizli milletvekili olan arkadaşımızdan şu ana kadar almış değiliz. Bu arkadaşımızın ismiyle beraber yeniden Denizli kamuoyuna bir kez daha çağrıya çıkıyorum. Sayın Cahit Özkan, iki sene boyunca Denizli Büyükşehir Belediyesi personelini danışman olarak çalıştırdığınız bu süre içerisinde B.H. isimli personelin Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kapısından hiç girmediği herkes tarafından bilinmektedir. İki sene boyunca çalıştırdığınız personelin maaşı Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmiştir. Ayrıca arkadaşımız memur olmuştur. Hiç belediyeye girmeden bunlar gerçekleşmiştir" diye konuştu.

cahit özkan

VİCDANINIZI YARALAMIYOR MU?

Özkan’a, "Her daim ve her yerde kul hakkından, vatandan, birlikten, bayraktan bahsedebilmeniz için öncelikli olarak yanınızda hizmetinizde çalıştırıldığınız insanların maaşlarını Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmiş olması vicdanınızı yaralayıp yaralamıyor mu?" sorusunu yönelten Başkan Çavuşoğlu, "Hala yaralamıyorsa bu anlamda kul katında bu hesabın adli makamlara gideceğinin bilinmesini, kul katında takip ettiğinizde bu anlamda ulaşabileceğimiz sonucun ne olduğunu bilmesem de Allah katında bu hesabın sonsuza kadar öbür dünyada da vereceğine yüce Rabbimin bunun hesabını soracağına da inancımın tam olduğunun bilinmesini istiyorum. Diğer iki arkadaşımızın da özel şahsi personel olarak birilerinin yanında çalıştırıldığı, bununla ilgili tahkikatın ilerlediğini, önümüzdeki mecliste de buradan yine yapmış olduğumuz çağrıyı bir kez daha tekrarladığımı, kul katında Denizli Büyükşehir Belediyesinin personellerinin evlerinde, kendi yanlarında ya da başka işlerinde kullanan kim varsa kul katında helalleşmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

YARGIYA TAŞIYACAK

Özkan’ın hesaplaşma çağrısına yanıt vermemesi halinde konuyu sürekli gümdemde tutacağını söyleyen Çavuşoğlu, “Umuyorum bu çağrımdan sonra yetim hakkına el uzatan her kim var ise her kim bunu yaptı ise, her kim bu Denizli Büyükşehir belediyesinin personelini çalıştırıp da maaşını bize ödettirip kendi işlerinde kullandıysa bulundukları makam milletvekilliği olabilir, belediye başkanlığı olabilir adı her ne olursa olsun takip edeceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın. Çağrımı bir kez daha yineliyorum. Gelin kul katında en azından hesabınızı ödeyin" şeklinde konuştu.