GÜNGÖR: KIBRIS ANA VATANIN PARÇASIDIR

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör; “Türk Milletinin ruhu zalimlere boyun eğmemek üzere kodlanmıştır. Kıbrıs yavru değil ana vatanın bir parçasıdır” dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nciyıldönümü törenlerle kutlanıyor. Harekatta şehit ve gazi olan kahramanlar anılıyor. AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, yıldönümü ndeniyle yaptığı açıklamada; “KKTC yavru değil ana vatanın bir parçasıdır” dedi.

Güngör açıklamasında; “Kıbrıs Türkü de her zaman Türkiye'nin asli unsurudur. İlelebet KKTC'nin ve Kıbrıs Türkü'nün yanındayız. Kıbrıs Türk halkını Rumlar tarafından çektikleri zulümden kurtarmak gayesiyle, 20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Kıbrıs'ta başlattığı Kıbrıs Türk Barış Harekâtı'nın 50. Yıl Dönümünü yaşamaktayız. Kıbrıs Türk Barış Harekâtı'nın 50. Yıl Dönümünü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutluyorum. Başta KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş olmak üzere, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nda Kıbrıs Türkü'nün özgürlüğü ve haklı mücadelesinde şehadet şerbeti içen kahramanları rahmet ve duayla anıyorum. Halen hayatta bulunan gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum. Hayırlı ömürler diliyorum. Türk Milletinin ruhu zalimlere boyun eğmemek üzerine kodlanmıştır. Kıbrıs Türkü de Dünyanın her bölgesindeki Türklerde aynı ruhu taşımaktadır. Kıyamete kadar da taşıyacaktır" ifadelerine yer verdi.